joi

18 aprilie, 2024

8 iunie, 2020

Rata de economisire din SUA, exprimată drept procentulul din venitul disponibil pe care îl pun deoparte cetățenii, a sărit la 33% în aprilie, față de circa 8% în mod obișnuit, relatează CNN.

Rata de economisire a înregistrat o creștere și în martie, la circa 13% din venitul disponibil, potrivit datelor publicate de Biroul American de Analiză Economică. Procentul din aprilie este cel mai ridicat de la lansarea acestui set de date, în 1959.

Acumularea de cash reprezintă un răspuns față de incertitudinile legate de evoluția pandemiei, care i-a determinat pe mulți americani să își regândească finanțele personale și să evite o serie de cheltuieli, a comentat Ken Tumin, expert în banking la DepositAccounts, un site de analiză și comparare a dobânzilor bancare.


”Oamenii înțeleg importanța unui fond de urgență. Toată lumea știe pe cineva care și-a pierdut locul de muncă sau chiar se află în această situație”, a explicat Tumin.

Ratele dobânzilor la conturile de economii sunt în scădere de vara trecută și tendința s-a accentuat în martie, după ce Rezerva Federală a redus dobânzile-cheie de politică monetară drept răspuns la criza coronavirus.

Media națională a bonificațiilor pentru conturile de economii este de 0,06%.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: