marți

18 iunie, 2024

15 aprilie, 2021

Economia mondială ar putea crește anul viitor cu o jumătate de punct procentual mai mult, dacă gospodăriile vor cheltui cel puțin o parte din sumele importante pe care le-au economisit în perioada pandemiei de coronavirus, a estimat miercuri grupul francez de reflexie OFCE, citat de Reuters.

Având în vedere că restaurantele, cinematografele și hotelurile sunt în continuare închise în multe părți ale lumii, gospodăriile din statele dezvoltate au pus deoparte economii mai mari decât în mod normal. Una din principalele dileme ale economiștilor și decidenților este dacă gospodăriile vor începe să cheltuie sumele economisite sau vor prefera să le păstreze în perspectiva unor potențiale dificultăți financiare viitoare.

Centrul francez de reflexie Observatoire français des conjonctures économiques (OFCE) a abordat acest subiect pentru a elabora două scenarii pentru marile economii ale lumii: unul din care gospodăriile vor cheltui în 2022 o cincime din sumele economisite pe care le-au acumulat în 2020 și 2021 și un scenariu în care nu vor face acest lucru.


În conformitate cu primul scenariu, ritmul de creștere al economiei mondiale va fi de 4,5% anul viitor iar în conformitate cu cel de al doilea va fi de 4%, susține OFCE într-un raport cu privire la noile sale prognoze privind economia mondială.

În rândul principalelor economii, SUA ar urma să înregistreze anul viitor o creștere de 5,9% în conformitate cu primul scenariu și una de 3,7% fără impulsul dat de cheltuirea sumelor economisite.

De asemenea, Germania, cea mai mare economie a Europei, ar urma să înregistreze un avans de 5,5% anul viitor în primul scenariu și unul de 4,1% în cel de al doilea scenariu, iar creșterea economică a Franței ar urma să fie de 6% respectiv 4,3%.

Folosirea sumelor economisite ar da economiei britanice un impuls de 5% anul viitor iar în cel de al doilea scenariu creșterea ar fi de ordinul a 3,2% în timp ce pentru Italia estimările de creștere sunt de 5,5%, respectiv 3,9%.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: