joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 decembrie, 2010

Dumitru Costin, liderul BNS (Foto: Agerpres)

”Flexibilizarea asta e un concept complicat și necesită și securizare în același timp. Oamenii nu vor mai avea un plan de carieră”

„Modelul social european este cheia de boltă în politicile europene. Intenția domnului Băsescu de a modifica în acest mod Codul muncii va genera reacții de respingere la nivel european, chiar dacă el își închipuie acum că face pe plac investitorilor străini. În realitate nu face decât să ne vândă pe bani puțini unor multinaționale, de unde crede că va lua bani ca să mai cumpere și viitoarele alegeri. O astfel de modificare ar fi necesitat un referendum național, nu să fie făcută așa, prin hotărâre de guvern. E o nebunie, ce poți să faci? O s-o atacăm în instanță probabil. Ei nu vor înțelege amploarea fenomenului decât atunci când vor fi linșați de popor.
Modificarea Codului muncii va genera consecințe greu de cuantificat acum în cifre:

  • 1.    De exemplu generalizarea contractelor de muncă pe perioadă determinată va face ca întreg sistemul bancar din țară să nu mai crediteze populația. Nicio bancă nu-ți dă credit când ai contract de muncă pe durată determinată.
  • 2.    Ce sistem de taxare a locului de muncă va institui apoi România, astfel încât să țină în echilibru sistemul de pensii, de șomaj? Pentru că neexistând continuitate în contribuții, nu vor fi nici bani de pensii sau șomaj.
  • 3.    Flexibilizarea asta e un concept complicat și necesită și securizare în același timp. Oamenii nu vor mai avea un plan de carieră. Vom munci toți pe salarii mici și pe perioade scurte. Cine va suporta deficitele la fondul de șomaj, în perioadele dintre job-uri, când oamenii își vor căuta de lucru? O să plătească patronii și salariul, și apoi lunile de șomaj, până când omul disponibilizat își găsește altceva?

La nivel declarativ patronii români s-au declarat împotrivă, însă știu sigur că în întâlnirea separată pe care confederațiile patronale au avut-o la Ministerul muncii s-au declarat de acord cu modificările, cu condiția să nu se umble și la legea patronatelor”.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: