miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 octombrie, 2011

Omul de afaceri Dinu Patriciu a scăpat de două dintre învinuirile care i se aduc în dosarul Rompetrol, după ce Tribunalul Bucureşti a constatat, vineri, că faptele s-au prescris.

Cele două infracţuni de care era învinuit Parriciu sunt manipularea pieţei de capital şi divulgarea de informaţii privilegiate.

Chiar dacă instanţa a constatat înlăturarea răspunderii penale pentru cele două infracţiuni, Dinu Patriciu şi ceilalţi inculpaţi au cerut continuarea procesului, susţinând că doresc să îşi dovedească nevinovăţia.


În sarcina lui Patriciu mai rămân învinuirile legate de infracţiunile de delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, pentru care procesul continuă.

Procesul Rompetrol trenează la Tribunalul Bucureşti, ca instanţă de fond, din 29 septembrie 2006.

În cei cinci ani de când se judecă la Tribunalul Bucureşti, avocaţii inculpaţilor au lipsit prin rotaţie, au atacat procedura, au ridicat excepţii de neconstituţionalitate, cauza stagnând aproape un an la Curtea Constituţională.

Dosarul se referă la modul în care Rompetrol, controlat de Patriciu la acea vreme, a încasat o creanţă istorică de 85 de milioane de dolari, procurorii DIICOT susţinând că aceasta trebuia primită de statul român de la Libia.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: