luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 octombrie, 2013

Liviu Luca, om de afaceri şi lider sindical, a fost înştiinţat vineri de procurorii anticorupţie că a fost pus sub învinuire în Dosarul insolvenţei Realitatea, dosar în care mai sunt urmărite penal 12 persoane şi trei firme.

Liviu Luca le-a declarat jurnaliştilor că a fost cu mandat la sediul DNA; deşi a primit o singură citaţie, pe care n-a putut-o onora întrucât era plecat la Bruxelles, potrivit MEDIAFAX.

În acest dosar mai sunt acuzaţi Maricel Păcuraru (asociat în ”Realitatea Media”, firma care deţine Realitatea TV), fratele lui Elan Schwartzenberg, prietena acestuia, precum şi trei societăţi:


Realitatea Media SA (proprietara postului Realitatea TV) este acuzată de spălare de bani, ”având în vedere că există date și indicii temeinice că a fost finanțată cu bani proveniți din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut”, se spune în comunicatul DNA.

SC Strategies-Research-Investments SRL – este acuzată de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, ”având în vedere că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în favoarea acestei societăți au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor. Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București unde s-au formulat cereri de înregistrare a mențiunilor privind schimbarea acţionariatului, în scopul prejudicierii creditorilor SC Realitatea Media SA”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Rovigo SPRL – ”în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de bancrută frauduloasă, având în vedere că există date și indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea Media”.

Firma Rovigo este fost administrator judiciar al Realitatea Media, iar SC Strategies-Research-Investments SRL aparține lui Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru (fiecare dintre ei are câte 50% din acțiuni) și este societatea care a preluat Realitatea Media.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: