joi

26 mai, 2022

Prima arestare în ”Dosarul Sebastian Kurz” – o femeie acuzată de distrugere de probe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 octombrie, 2021

O angajată a unui institut de sondare a opiniei publice, suspectată că a distrus probe din dosarul de corupție al fostului cancelar Sebastian Kurz, a fost arestată marți. Este prima arestare în ancheta pentru corupţie care l-a determinat pe Sebastian Kurz să demisioneze din poziţia de cancelar, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Este reţinută de către parchet în calitate de acuzată în cazul de corupţie în care este implicat fostul cancelar Sebastian Kurz”, scrie cotidianul Der Standard.

Ea „ar fi şters hard-disk-ul calculatorului său” înainte de percheziţiile desfăşurate săptămâna trecută de către parchet, adaugă publicaţia.


„Motivul arestării este riscul de complicitate” cu alte persoane implicate, conform aceleiaşi surse.

Contactat de AFP, parchetul anticorupţie a precizat că „nu are permisiunea” să comunice nimic „despre anchetele în desfăşurare”.

Agenţia austriacă de presă APA a confirmat informaţia, citând „avocaţi şi medii guvernamentale”.

Miercuri, parchetul a lansat ample percheziţii în cadrul unei anchete legate de suspiciuni de deturnare de fonduri publice între 2016 şi 2018 de apropiaţi ai conservatorului Sebastian Kurz.


Această deturnare de fonduri a avut ca scop finanţarea apariţiei unor sondaje de opinie falsificate şi o acoperire mediatică elogioasă a sa, în media unui influent grup de presă austriac.

Scandalul l-a constrâns pe Kurz, care a devenit cel mai tânăr lider al lumii democratice, la vârsta de 31 de ani, a fost obligat să demisioneze sâmbătă din postul de cancelar, din cauza acuzațiilor de corupție ce i se aduc.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a fost înlocuit de un apropiat, fostul ministru de externe Alexander Schallenberg. Conform parchetului, zece persoane sunt vizate de investigaţii, între care două femei care lucrau pentru respectivul institut de sondare a opiniei publice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: