duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 noiembrie, 2017

Summitul european consacrat reformei zonei euro va avea loc în decembrie în pofida crizei politice prin care trece Germania, a anunțat miercuri președintele Consiliului European, Donald Tusk. Reuniunea este prevăzută pentru 15 decembrie, la Bruxelles.

Ca să fie clar: Summitul zonei euro din decembrie va avea loc. Trebuie să discutăm despre ce (este de făcut) cum și când, pentru a progresa cu UEM (Uniunea Economică și Monetară) și Uniunea Bancară”, a scris Donald Tusk pe contul său de Twitter.

Președintele Consiliului european a făcut precizarea pe fondul speculaţiilor privind amânarea reuniunii din cauza impasului politic din Germania, unde nu este exclusă organizaera de alegeri anticipate.


Donald Tusk a mai adăugat că a discutat telefonic despre acest lucru cu liderul Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, pentru a pregăti summitul. Cu ocazia acestuia, Jeroen Dijsselbloem va prezenta scenariile posibile pentru reformarea Zonei Euro șefilor de stat din Uniunea Europeană.

Printre propunerile ce vor fi expuse se află crearea unui buget al zonei euro, idee susținută de președintele francez Emmanuel Macron, și chiar crearea unui Fond Monetar European.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Comisia Europeană va prezenta pe 6 decembrie propriile propuneri despre reforma zonei euro.

„Formarea lentă a guvernului la Berlin slăbește influența germană la Bruxelles”’, a declarat anterior comisarul european pentru buget, germanul Günther Oettinger, în încercarea de a pune presiune pe liderul social-democraților germani, Martin Schulz, pentru a se alia cu conservatorii Angelei Merkel, după ce negocierile acestora cu verzii și cu liberali au eșuat.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: