marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 martie, 2019

Preşedintele american Donald Trump a cerut Administraţiei de la Beijing să ridice taxele vamale impuse produselor agricole provenite din Statele Unite, având în vedere evoluţia bună a discuţiilor comerciale dintre cele două ţări.

Liderul de la Casa Albă nu a explicat dacă este vorba despre toate tarifele impus produselor agricole, sau doar cele penalizatoare, introduse anul trecut ca reacție la măsurile Washingtonului.

„Am cerut Chinei să ridice imediat taxele vamale impuse produselor noastre agricole (inclusiv carnea de porc, vită etc.), având în vedere că discuţiile comerciale evoluează bine”, a declarat preşedintele american, într-un mesaj postat pe Twitter.


Donald Trump a amintit că a amânat creşterea, de la 10% la 25%, a taxelor vamale impuse importurilor din China, care avea ca ultimă dată de intrare în vigoare 1 martie.

Creşterea era iniţial programată pentru data de 1 ianuarie, dar discuțiile dintre Donald Trump şi omologul său chinez, Xi Jinping, au dus la amânarea cu 90 de zile a termenului.

Amânarea acestor creșteri aplicate importurilor din China a fost anunțată tot pe twitter, duminică.

„Voi amâna creşterea taxelor, programată pentru data de 1 martie. Având în vedere progresul făcut de ambele părţi, vom planifica şi un summit între mine şi preşedintele chinez Xi Jinping, la Mar-a-Lago, pentru a concluziona acordul. Un weekend foarte bun pentru SUA&China!”, a declarat Donald Trump duminică, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: