sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 mai, 2018

Președintele SUA, Donald Trump, a anulat joi summitul cu omologul său nord-coreean, Kim Jong Un, anunță BBC.

Programat pentru data de pe 12 iunie, în Singapore, întâlnirea nu va mai avea loc din cauză că Donald Trump s-a simțit deranjat de ”furia enormă şi ostilitatea deschisă” a ultimelor declaraţii nord-coreene.

Într-o scrisoare publicată de Casa Albă, președintele SUA afirmă că abia aşteaptă să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un ”într-o zi”.


Donald Trump îi transmite lui Kim Jong Un că, în urma declaraţiei Phenianului, simte că este ”nepotrivit, la acest moment, să avem această reuniune planificată de mult timp”.

Reuniunea la nivel înalt SUA-Coreea de Nord a stat în ultimele zile sub semnul întrebării din cauza declarațiilor ”războinice” făcute de președintele nor-coreean, care a amenințat SUA cu capacitățile sale nucleare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În replică, președintele SUA a sups că nord-coreenii vorbesc despre capacităţile lor nucleare, ”dar ale noastre sunt atât de masive şi puternice, încât mă rog lui Dumnezeu să nu fie necesar să fie folosite vreodată”.

Coreea de Nord şi-a distrus joi situl de teste nucleare, acţiune prezentată de regimul de la Phenian drept un gest de bunăvoinţă înainte de summitul cu SUA, prevăzut să se desfăşoare în Singapore.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: