joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iunie, 2017

Președintele Donald Trump a ordonat, vineri, reintroducerea unor restricții severe privind relațiile de afaceri  SUA – Cuba  și privind călătoriile americanilor în Cuba, declarând că anulează acordul „teribil și greșit al președintelui Barack Obama” cu Havana, potrivit Reuters.

Donald Trump a semnat, în timpul vizitei în cartierul Little Havana din Miami, o directivă prezidențială care anulează mari părți ale acordului istoric prin care Administrația Obama a declanșat politica de deschidere spre Cuba.

Ca urmare a presiunilor din mediul de afaceri american, directiva semnată de Donald Trump, păstrează însă unele dintre prevederile acordului semnat de predecesorul său, dintre care se remarcă:

  • Redeschiderea ambasadei SUA la Havana,
  • Reluarea zborurilor și a curselor maritime comerciale.

Decizia președintelui american interzice majoritatea tranzacțiilor americane cu Armed Forces Business Enterprises Group, corporația cubaneză implicată, de fapt, în toate sectoarele economiei cubaneze.

„Nu vrem ca dolarii SUA să sprijine un monopol militar care exploatează cetățenii cubanezi (…). Nu vrem ca banii să ajungă tot la cei bogați. (…) Vom face un nou acord, căci este importantă pentru noi libertatea Cubei”, a spus Donald Trump.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Este cea mai recentă decizie a președintelui american care răstoarnă reușitele predecesorului, după retragerea SUA din acordul global de la Paris privind protecția mediului și încercarea de a anula programul de sănătate.

Guvernul de la Havana a denunţat noile restricţii în relațiile dintre Cuba şi SUA anunţate de Donald Trump, dar și-a confirmat disponibilitatea de a continua dialogul cu Washingtonul.


Etichete: , , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: