luni

20 mai, 2024

6 septembrie, 2023

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit miercuri la Palatul Victoria cu reprezentanții giganților IT Apple, Amazon și IBM, cărora le-a transmis că „reforma digitală este cea mai importantă componentă a reformei administrative asumată de Guvern”.

Reprezentanți ai celor 3 companii participă joi la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor 3 Mări organizat de Guvernul României.

„Reforma digitală este cea mai importantă componentă a reformei administrative asumată de Guvern. România și românii așteaptă de multă vreme servicii publice moderne și mai eficiente. Putem răspunde acestei așteptări firești lucrând împreună cu experții și cu companiile din industria tehnologiei”, a transmis la întâlniri premierul Marcel Ciolacu.

Discuțiile s-au axat asupra oportunităților de colaborare între țara noastră și cele trei mai companii, cu scopul de a accelera digitalizarea sistemului administrativ și a grăbi reforma digitală a administrației publice, menționează Guvernul.

Forumului de Afaceri I3M reunește peste 1000 de oameni de afaceri, reprezentanți de top ai guvernelor din întreaga lume, experți și reprezentanți ai societății civile.

Discuții cu Apple: digitalizarea Educației și tehnologie medicală

Delegația companiei Apple a fost condusă de Sebastien Gros, Director pentru Afaceri Guvernamentale Europa.


„Discuțiile cu reprezentanții Apple s-au desfășurat în jurul subiectelor pe care compania le abordează la nivel global, cu focus pe mediu și soluții de cybersecuritate.

Alte două aspecte cheie ale întâlnirii au fost posibilitățile de colaborare pentru digitalizarea educației și inovații în zona de tehnologie medicală, două dintre domeniile considerate prioritare și de Guvernul României.

Colaborarea pentru serviciile cloud, investiții în infrastructură și proiecte de cercetare avansată au fost subiecte ale discuțiilor cu reprezentanții Amazon.”, arată comunicatul Guvernului.

Discuții cu Amazon: transfer în cloud al sistemelor IT de stat

Delegația companiei Amazon, condusă de Michael Punke, vicepreședinte pentru politici publice globale al companiei.

„Întâlnirea a fost centrată pe posibilitățile de colaborare în domeniile strategice pentru digitalizare. Transferul în cloud al administrației publice centrale și dezvoltarea proiectelor de cercetare și inovare în domenii precum inteligența artificială, analiza datelor și securitatea cibernetică au fost doar două dintre direcțiile discuției.”, precizează Guvernul.

Discuții cu IBM: inteligență artificială, securitate cibernetică și cloud computing


Delegația IBM a fost condusă de David Barnes, vicepreședinte pentru politica globală a forței de muncă al companiei IBM.

„În discuțiile cu reprezentanții companiei IBM, premierul României Marcel Ciolacu și ministrul Digitalizării Bogdan Ivan au abordat subiecte precum cloudul guvernamental, soluțiile de cybersecurity și înființarea de centre de cercetare și dezvoltare avansată axate pe tehnologii de ultimă oră, cum ar fi inteligența artificială (AI), securitatea cibernetică și cloud computing”, precizează Guvernul.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: