miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 august, 2016

Gregor-AufhauserGregor Aufhauser (foto), directorul general al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL, care administrează Hotelul Marriott din Capitală, a fost plasat sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală, au declarat Mediafax oficiali din cadrul Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Gregor Aufhauser a fost audiat la sfârşitul lunii iulie la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti în dosarul în care, pe 7 iulie, s-au făcut percheziţii la hotelul Marriott pentru suspiciuni de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 7.500.000 de lei.

Potrivit Mediafax, directorului firmei care administrează hotelul Marriott i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect pentru evaziune fiscală şi faptul că s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, acesta nefiind în România la momentul percheziţiilor.


În acelaşi dosar, încă din 7 iulie, este urmărit penal şi pus sub control judiciar şi directorul financiar al Societăţii companiilor Hoteliere Grand SRL, Kathrin Brettschneider.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„În cadrul dosarului penal sunt cercetate două persoane fizice şi o persoană juridică. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 – 2015, o societate comercială specializată în prestări de servicii hoteliere şi-ar fi diminuat masa impozabilă prin înregistrarea în mod ilegal de cheltuieli cu dobânzi şi de pierderi din diferenţe de curs valutar”, anunţa Poliţia Română printr-un comunicat de presă.

„Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2008 – 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de Statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei ( echivalentul a aprox. 1.685.000 EURO)”, explică procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: