Directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
miercuri

27 octombrie, 2021

Ovidiu Vizante, director general CFR Călători, a demisionat invocând ”instabilitate și subfinanțare”

17 septembrie, 2021

Ovidiu Vizante (foto), directorul general al CFR Călători, este al doilea care părăsește această funcție în ultimele 5 luni. Ovidiu Vizante  a invocat „situaţia actuală, generată de instabilitate şi subfinanţare”.

„Am decis să demisionez, pentru că mi-am dat seama că, în situaţia actuală generată de instabilitate şi subfinanţare, CFR Călători poate urma calea CFR Marfă.

Trag un semnal de alarmă, către toţi cei care decid viitorul sistemului feroviar din România. Îmi doresc ca semnalul meu să fie auzit, cu atât mai mult cu cât zilele acestea celebrăm Anul Feroviar European. Mulţumesc tuturor ceferiştilor pentru munca lor, mulţumesc echipei cu care am lucrat! Plec cu speranţa că proiectele bune începute în mandatul meu vor fi continuate, iar rezultatele se vor vedea în timp”, a declarat Ovidiu Vizante, pentru Agerpres.

(Citiți și: „Premierul promite finanțare “fără precedent” pentru calea ferată: Transportul feroviar este prioritar”)


Ovidiu Vizantew s-a făcut remarcat prin reacția iritată la întrebările privind situația în care trenul Mangalia – Arad, care aducea copii din tabără, a rămas blocat pe câmp aproximativ 9 ore, în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact.

Și predecesorul a acuzat probemele de la CFR Călători

Ovidiu Vizante a preluat conducerea operatorului naţional de transport feroviar de călători la data de 20 aprilie 2021, înlocuindu-l pe Dan Costescu, care de asemenea a demisionat. La plecare, Dan Costescu, a scris pe pagina sa de Facebook că vine un moment în care „îţi doreşti mai mult decât poţi face în prezent şi în care o schimbare este obligatorie”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Absolvent al unui master în transport şi logistică la Universitatea Politehnică Bucureşti, Vizante a lucrat în domeniul feroviar atât în companii private, cât şi în sistemul public, când a activat ca manager de trafic la regionala Braşov a CFR SA. Specialităţile sale sunt managementul operaţiunilor, al bugetelor şi dezvoltarea de procese pentru creşterea vânzărilor, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Ultima zi de muncă a lui Ovidiu Vizante în fruntea CFR Călători este 30 septembrie 2021, el urmând să se întoarcă în mediul privat.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr