marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 februarie, 2021

Desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor se amână cel puțin o săptămână, întrucât proiectul de lege nu are avizele impuse de procedura legislativului.

Liderii grupurilor coaliției majoritare anunțaseră că plenul va vota miercuri, însă marți dimineața, la ședința Birourilor Permanente reunite ale celor două camere,  conducerea Parlamentului a decis trimiterea proiectului la comisii.

Reprezentanții PSD, partid ce a reintrodus aceste pensii, în 2015, au respins amânarea și au insistat pentru discutarea proiectului și votarea lui chiar marți.


„Am decis să se constituie mâine comisia de statut, se trimit proiectele cu termen de raport o săptămână și vor fi introduse la vot în plenul reunit săptămâna viitoare”, au declarat surse din coaliție pentru Digi24.

Dan Barna a anunțat luni decizia coaliției de a introduce inițiativa pe ordinea de zi a primei ședințe de plen reunit, programată miercuri.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că România are 4,9 milioane de pensionari cu o pensie medie de 1.500 de lei. De asemenea, 9.500 de oameni au pensii speciale a căror valoare medie este de 9.600 de lei pe lună.

„Pentru majorarea pensiilor, în septembrie anul trecut, efortul bugetar a fost de aproximativ 8 miliarde de lei. Întreg efortul de combatere a pandemiei a fost de aproximativ 16 miliarde de lei. În materie de pensii trebuie să te gândești la întregul tablou bugetar, cât de mult pot crește pensiile și să punem degetul și pe pensiile speciale”, a spus Turcan la Realitatea Plus.


În România există aproximativ 2,7 milioane de pensionari care sunt sub pensia medie din România. „Toată lumea resimte ca o inechitate ce s-a întâmplat în timp prin legi de pensie specială”, a adăugat ministrul.

Cea mai mare indemnizație primită de parlamentari este de aproximativ 12.000 de lei, pentru cel puțin trei mandate în legislativ, și este suplimentară pensiei calculate pe baza contributivității.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: