miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 septembrie, 2012

Plenul Camerei Deputaţilor a decis marţi încetarea mandatului de deputat deţinut de conservatorul Sergiu Andon, găsit în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate.

În timp ce era membru al legislativului, Andon profesa şi ca avocat în instanţe, printre clienţii săi numărându-se şi fostul senator PC Dan Voiculescu.

Constatarea incompatibilităţii funcţiei de deputat cu profesia de avocat în cazul lui Andon a fost confirmată de justiţie, prin decizie definitivă şi irevocabilă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Mandatul la termen al deputaţilor acestei legislaturi se încheie oricum în decembrie 2012, după alegerea şi validarea noului Parlament, însă Andon are şi interdicţie de a fi numit sau ales în funcţii publice, timp de 3 ani.

În timpul crizei politice de la Bucureşti, la cererea Comisiei Europene, premierul Victor Ponta s-a angajat în numele României că deciziile definitive ale justiţiei privind parlamentarii găsiţi în stare de incompatibilitate vor fi aplicate.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: