Deputatul Mate Andras Levente, urmărit penal pentru conflict de interese - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Deputatul Mate Andras Levente, urmărit penal pentru conflict de interese

13 martie, 2013

Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost pus sub urmărire penală de către procurorii Parchetului General, pentru o presupusă infracțiuune de conflict de interese, parlamentarul fiind acuzat că și-a angajat ilegals soția la cabinetul lui.

Potrivit Parchetului General, în această cauză s-a dispus prin ordonanţă, de către prim-adjunctul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar, infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispusă iniţial.

Ce spun procurorii că a făcut deputatul Mate Andras:

  • Din rezoluţia de începere a urmăririi penale procurorii au reţinut ca situaţie de fapt că, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului MÁTÉ ANDRÁS-LEVENTE, soția sa a fost angajată de către Camera Deputaților prin contract individual de muncă pentru perioada 16.03.2010 – sfârșitul mandatului de deputat, contract de muncă care a fost avizat chiar de către acesta.
  • În baza contractului de muncă astfel încheiat, soția deputatului MÁTÉ ADRÁS-LEVENTE a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma totală de 5.508 lei.citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr