vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 decembrie, 2011

Deputatul PNL Virgil Pop a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, decizia nefiind definitivă, informează Mediafax, citată de antena3.ro.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Virgil Pop, pe atunci consilier județean la Cluj, fusese trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în decembrie 2008, iar la ÎCCJ dosarul a început să se judece din 8 mai 2009.


Inițial, dosarul fusese trimis la instanțe inferioare, înainte ca Virgil Pop să obțină calitatea de parlamentar.

El a stat în arest din 18 noiembrie până în 11 decembrie 2008, când Curtea de Apel Cluj a înlocuit măsura cu interdicţia de a părăsi ţara.â

Președintele PNL, Crin Antonescu, va solicita luni Delegației Permanente a partidului retragerea sprijinului politic pentru deputatul Virgil Pop, până la pronunțarea sentinței definitive.

Ce a făcut deputatul Pop, potrivit acuzării:

  • În perioada decembrie 2007- februarie 2008, în calitatea pe care o avea de consilier judeţean, Pop a pretins 80.000 euro, din care a primit 130.000 de lei şi 30.000 de euro de la un denunţător.
  • Banii ar fi fost primiţi pentru ca, prin influenţa pe care o avea asupra persoanelor cu funcţii de conducere din SC Electrica SA Bucureşti şi Transilvania Nord, precum şi asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj de atunci, să determine încheierea unor contracte de execuţie de lucrări de instalaţii electrice în favoarea societăţii administrate de denunţător.
  • Pentru a ascunde provenienţa sumei de 130.000 de lei, Pop a determinat-o pe Adina Gorgan, administrator al SC Turdarom Advertising SRL Turda, să întocmească acte fictive privind prestări de servicii între societatea acesteia şi firma denunţătorului, iar apoi deputatul PNL a semnat personal borderoul de achiziţii fictiv, încasând prin virament bancar suma de 70.005 de lei, provenind din infracţiunea de corupţie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: