vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iunie, 2018

„Resursele românești de hidrocarburi din Marea Neagră reprezintă o promițătoare și încă nevalorificată sursă de energie care ar întări piețele de energie și securitatea energetică a regiunii”, potrivit unui mesaj al Departamentul de Stat al SUA.

Mesajul american vine la câteva zile după ce ministrul de Externe maghiar a cerut să se menţină presiunea asupra României pentru a începe extragerea gazului din rezervele sale din Marea Neagră începând din 2022.

Declarația diplomatului maghiar, dată la Washington, face pare dintr-o veritabilă campanie de atacuri ale Ungarie pe teme energetice, cât și în contextul amânării adoptării legii privind operațiunile offshore în România, care ar trebui să decidă și regimul fiscal al acestora.

(Citiți și: ”România cere Ungariei clarificarea declarațiilor agresive ale oficialilor maghiari privind cooperarea sistemelor de gaze naturale”)


„Urmărim îndeaproape evoluțiile pe măsură ce Parlamentul și Guvernul României elaborează legislația care va asigura cadrul fiscal și legal stabil de care este nevoie pentru ca firmele din domeniul energetic să investească în exploatarea acestei resurse”, spune mesajul Departamentului de Stat, postat de ambasada SUA la București, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul invocă faptul că  „diversificarea resurselor și a rutelor de distribuție permite ca energia să fie disponibilă tuturor la cel mai bun preț și împiedică orice distribuitor să o folosească pentru a-i constrânge politic sau economic pe consumatori”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: