duminică

26 mai, 2024

1 martie, 2019

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis retragerea titlului de doctor fostului generalul SRI Dumitru Dumbravă (foto), deoarece a plagiat aproape în întregime în teza de doctorat susținută la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, scrie PressOne.

„Se confirmă existența plagiatului înscrisă în sesizare și se propune retragerea titlului de doctor acordat domnului Dumitru Dumbravă”, este decizia votată joi, cu o singură abținere, motivată de un posibil conflict de interese, în ședința de plen a Consiliului General al CNATDCU.

Cererea de retragere a titlului de doctor pleacă spre Ministerul Educației, ministrul fiind cel care semnează ordinul prin care generalul va rămâne fără el.


Teza de doctorat, cu titlul „Aspecte cu relevanță privind securitatea în spațiul cibernetic”, este plagiată aproape integral, din diferite surse online: rezumatul unei alte teze de doctorat, o lucrare de masterat, una de licență, chiar și dintr-un discurs al fostului ministru Relu Fenechiu. Cele câteva pagini neplagiate, precum şi anexele provin, cel mai probabil, din materiale interne ale SRI, spune PressOne.

Generalul (r) Dumitru Dumbravă, fost șef al Direcției juridice a SRI și secretar general, a ajuns în atenția presei și a publicului după declarațiile sale potrivit cărora instanțele au constituit „câmp tactic” pentru Serviciul Român de Informații.

„Concret, dacă în urmă cu câțiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA (vechea denumire a DNA − n.r.), de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanței prin rechizitoriu, apreciind (naiv, am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menținem interesul/atenția până la soluționarea definitivă a fiecărei cauze”, spunea el.

Declarația a fost folosită pentru a justifica atacurile la adresa Justiției, teoria susținătorilor fiind aceea că SRI a atacat în sentinţele pronunţate în dosarele instrumentate de DNA cu sprijinul Serviciului.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: