joi

30 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 ianuarie, 2023

Legislația emblematică a Statelor Unite prin care 370 de miliarde de dolari urmează să fie direcționați către industriile verzi nu trebuie să discrimineze afacerile europene, a declarat cancelarul german Olaf Scholz (foto), unei audiențe formate din lideri politici și de afaceri, la Forumul Economic Mondial de la Davos, transmite Politico.

Cancelarul german a fost la un pas de a acuza SUA de protecționism, precizând că măsuri care duc la împiedicarea concurenței ar dăuna în cele din urmă luptei împotriva schimbărilor climatice prin sufocarea inovației.

Scholz a salutat investiția americane destinate atenuării efectelor schimbărilor climatice, „dar cerințele de conținut local pentru anumite produse nu trebuie să aibă ca rezultat discriminarea întreprinderilor europene”, a spus el, adăugând că „protecționismul împiedică concurența și inovația și este în detrimentul atenuării schimbărilor climatice”.


„Noi, ca membri ai UE, discutăm cu prietenii noștri americani despre asta”, a spus Scholz.

(Citiți și: ”Războiul subvențiilor în industriile strategice, dus la Davos: cum răspunde Comisia la sutele de miliarde acordate de SUA. Noile propuneri, pozițiile altor state și riscurile interne”)

Cancelarul german a mai cerut ca legislația europeană privind ajutorul de stat să fie „mai agilă și mai flexibilă”. Scholz susține oferirea de mai multă libertate guvernelor naționale pentru a-și susține industria cu subvenții – ceva care este în mod normal interzis de regulile pieței unice ale UE.

Scholz a spus că UE analizează opțiuni pentru a îmbunătăți condițiile de investiții, invocând Chips Act, o inițiativă a UE pentru a stimula capacitatea de producție a semiconductoarelor din Europa, ca exemplu de bune practici.

Marți, Ursula von der Leyen a anunțat că Comisia Europeană va propune un Act privind industria net-zero care va stabili o serie de obiective de tehnologie curată pentru 2030, pentru a concura cu pachetul masiv de subvenții verzi al Washingtonului.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: