luni

24 iunie, 2024

20 mai, 2013

Proprietarii de terenuri agricole care își vor da în arendă terenurile nelucrate vor primi stimulente de 20% la plățile efectuate de Uniunea Europeană, pentru a se încuraja lucrarea terenurilor agricole, a declarat, luni, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș.

Măsura ar urma să se aplice din anul 2014, prin Programul European de Dezvoltare Rurală.

”Avem acum un anumit număr de ferme mici, care au 2-3-4 sau 5 hectare. Proprietarii terenurilor beneficiază de subvenţia la hectar. Începând cu 2014, pentru aceste ferme mici se va calcula o plată fixă”, a spus Cioloş.


Prin această schemă, fermele cu suprafeţe de 1,5 – 5 hectare ar putea primi 700 de euro în fiecare an, sprijin de la UE.

”Ca să-i incităm să nu ţină terenul respectiv pentru că primeau acea subvenţie de 700 de euro sau de 500 de euro pe fermă, vor putea primi aceeaşi sumă plus încă 20% în fiecare an, cu condiţia să cedeze acel teren unui fermier activ”, a explicat comisarul european la seminarul cu tema ”Viitoarea Politică Agricolă Comună: oportunităţi şi priorităţi pentru România”, organizat de Ministerul Agriculturii.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: