marți

17 mai, 2022

Dan Barna: Desființarea pensiilor parlamentarilor intră la vot miercuri

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 februarie, 2021

Desființarea așa-numitelor pensii speciale se va face treptat, iar vicepremierul Dan Barna a anunțat luni, la finalul ședinței coaliției de guvernare, că proiectul pentru eliminarea indemnizațiilor parlamentarilor va intra miercuri la vot în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

”S-a mai discutat despre o temă atât de importantă pentru USR PLUS, dar și pentru întreaga coaliție, cea legată de pensiile speciale și, pe termen scurt, pensiile speciale ale parlamentarilor. Va fi pe agenda Biroului Permanent Reunit de mâine dimineață, astfel încât miercuri, când va fi ședință de plen reunit, sper să avem pe ordinea de zi regulamentul privind deputații și senatorii, astfel încât să votăm, să vedem dacă reușim miercuri, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un prim pas necesar, un prim pas promis, o primă obligație morală asumată”, a declarat Dan Barna.

La Parlament sunt înregistrate câteva proiecte, dintre care unul este o inițiativă a PSD, partidul care, în guvernarea cu ALDE, a reintrodus aceste pensii speciale pentru parlamentari, în 2015, după ce acestea fuseseră eliminate în 2010 de Cabinetul Emil Boc.


Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a declarat săptămâna trecută că cea mai simplă cale de a rezolva această problemă este adoptarea proiectului de lege depus de PNL.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Acum, când avem noi majoritate şi arătăm clar că vrem să rezolvăm această problemă, încearcă şi ei (PSD-n.red.) să prindă trenul. L-au pierdut. Să nu uităm niciodată că cel care a introdus pensiile speciale pentru parlamentari, ca aproape toate pensiile speciale, a fost PSD când a avut majoritate parlamentară. PNL a votat împotriva modificării legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor care a instituit acest drept pentru parlamentari”.

Despre abrogarea celorlalte pensii ce nu respectă principiul contributitivității, guvernanții nu au propus niciun calendar.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: