miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2013

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, le-a spus, marți, europarlamentarilor că susține suspendarea rambursărilor de bani europeni din Politica Agricolă Comună către statele membre atunci când acestea au probleme grave de gestionare și de control al cheltuirii fondurilor respective.

”Susțin ideea unei suspendări rapide a rambursărilor către statele membre atunci când sunt detectate probleme grave de gestionare și de control, care nu sunt tratate în mod corect”, a spus Cioloș ]n plenul Parlamentului European, la dezbaterea asupra reformei Politicii agricole comune.

În fața europarlamentarilor, comisarul european a precizat că susține ideea unui obiectiv minim absolut de convergență internă, asemănător cu ce s-a realizat pentru convergența externă.


”Convergența, echilibrarea plăților directe, nu trebuie să rămână un concept; trebuie să devină o realitate tangibilă până în 2019, cu ținte concrete”, a spus Dacian Cioloș.

El a arătat că această evoluție trebuie să fie însoțită de instrumente complementare, care să răspundă realităților agricole și așteptărilor societății.

Aici, Cioloș a dat trei exemple de provocări europene în agricultură: tinerii fermieri, exploatațiile mici și mijlocii și zonele defavorizate.

”Instalarea tinerilor fermieri reprezintă o provocare europeană și, prin urmare, trebuie să fie abordată la nivel european”, a afirmat comisarul.


În acest context, el a subliniat că acestea trebuie să se realizeze ”în cadrul celei mai ireproșabile gestionări posibile”.

”În ultimele luni, am lucrat mult împreună asupra acestui subiect. Știți că susțin ideea unei suspendări rapide a rambursărilor către statele membre atunci când sunt detectate probleme grave de gestionare și de control, care nu sunt tratate în mod corect”, a afirmat comisarul european pentru Agricultură.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: