miercuri

17 aprilie, 2024

14 septembrie, 2021

Co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a aflat luni de la preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că ”PNRR este în linie dreaptă şi va fi aprobat în curând”.

Dacian Cioloș și Ursula von der Leyen s-au întâlnit luni la Strasbourg, iar liderul grupului Renew l-a asigurat pe președintele Comisiei Europene că USR PLUS „rămâne consecvent în apărarea reformelor promise şi decise la nivelul coaliţiei de guvernare şi că sperăm să găsim formula să le ducem mai departe cu aceeaşi coaliţie, dar mai decişi”.


”Am avut astăzi, la Strasbourg, o întâlnire cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care am discutat despre marile teme de pe agenda europeană înainte de discursul despre starea Uniunii: necesitatea ca Uniunea Europeană să facă în continuare eforturi pentru a ajuta şi alte state să imunizeze populaţia împotriva SARS-CoV-2, nevoia de coordonare mai bună a apărării europene având în vedere ce s-a întâmplat în Afganistan şi despre cum cetăţenii din toate statele membre pot să contribuie mai bine la schimbările pe care ni le dorim în UE prin Conferinţa privind Viitorul Europei”, a scris pe Facebook Dacian Cioloş.

El a adăugat că discuţiile au vizat şi România, arătând că PNRR va fi aprobat în curând.

„În ceea ce priveşte România, am asigurat-o pe preşedinta Comisiei că USR PLUS rămâne consecvent în apărarea reformelor promise şi decise la nivelul coaliţiei de guvernare şi că sperăm să găsim formula să le ducem mai departe cu aceeaşi coaliţie, dar mai decişi. De asemenea, m-am bucurat să aud că PNRR este în linie dreaptă şi va fi aprobat în curând, pentru că multe dintre reforme sunt finanţate prin acest instrument”, a susţinut Cioloş.

Ministrul Cristian Ghinea spunea în ziua demisiei sale din guvern că PNRR-urile României și Maltei sunt în etapa de a fi aprobate la cabinetul președintelui Comisiei Europene și trimis către celelalte directorate. ”Nu mai e de făcut nimic pe partea de documentație”, a spus el.


„PNRR este agreat cu Comisia Europeană. După ce am lăsat PNRR-ul la cheie, acum stresul se mută pe programele operațional trimise într-o primă formă la comisie. Ministerul este în proces de a agrea feedback-ul. Până în ianuarie trebuie trimise toate către Comisie. Estimez că, dacă nu ne câcâim, în primăvară le avem aprobate, apoi lansăm apeluri de proiecte”, a mai spus Cristian Ghinea.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: