sâmbătă

25 mai, 2024

14 octombrie, 2020

Grupul Renault va prezenta joi seara, la ora 18, modelul Dacia Spring, prima variantă 100% electrică a mărcii Dacia, în cadrul evenimentului Renault eWays, dedicat mobilității electrice.

Dacia Spring este anunțat ca una dintre cele „două premiere mondiale 100% electrice” și face parte din strategia noului președinte al Grupului Renault, Luca de Meo, care vrea să dezvolte marca Dacia, conferindu-i o anumită autonomie.

Dacia Spring va avea la bază modelul Renault K-ZE comercializat pe piața din China ceea ce înseamnă o autonomie electrică de peste 200 de kilometri, calculată pe baza protocolului european WLTP.


La începutul lunii martie, Dacia a publicat primele imagini și informații despre conceptul pre-serie Spring.

(Citiți și: „VIDEO / Spring, primul model electric Dacia, intră în producţie de serie din 2021”)

Dacia menționa că Spring Electric are o lungime de 3.73 metri și oferă spațiu pentru patru persoane pentru a „deveni vehiculul ideal pentru utilizarea de zi cu zi”, potrivit Automarket.

Dacia Spring va apărea pe piață în prima jumătate a anului 2021, iar constructorul a promis că va fi cea mai accesibilă mașină electrică de pe piață.

Speculațiile de pe piață privind prețul îl plasează la circa 14-16.000 de euro, care cu toate subvențiile ar putea scădea la 8.000 – 10.000 de euro.


Renault City K-ZE este un crossover de clasă mini, cu o baterie de 26,8 kWh, care în China are un preţ de 9.000 de dolari americani după subvenții.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: