”Și cu banii luați”: Curtea de Arbitraj de la Paris decide că CNAIR să plătească despăgubiri executantului ”autostrăzii scufundate” - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

”Și cu banii luați”: Curtea de Arbitraj de la Paris decide că CNAIR să plătească despăgubiri executantului ”autostrăzii scufundate”

4 aprilie, 2017

Narcis Neaga, uns consilier în actualul guvern, a jucat rolul principal în piesa ”Autostrada scufundată”

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va formula o acţiune de anulare a sentinţei arbitrale parţiale pronunţată de către Curtea Internaţională de arbitraj de la Paris, anunță News.ro

Curtea de la Paris a decis, pe 23 martie, ca CNAIR trebuie să plătească despăgubiri de 83 milioane lei către Salini Impregilo în cazul autostrăzii ”scufundate” Sibiu-Orăştie. Instituția romînească afirmă marți că nu a achitat şi nu ar avea de achitat vreo sumă către firma italiană ca urmare a deciziei, acestea nefiind executorii.

Contractul dintre fosta CNADNR şi grupul italian Impregilo, care a devenit ulterior Salini-Impregilo, în vederea construirii celor 22 de kilometri ai lotului 3, a fost semnat în 2011 şi a fost reziliat în ianuarie 2016. În septembrie 2015, lotul a fost închis, iar o porţiune de câteva sute de metri a fost demolată, din cauză că au apărut fisuri şi denivelări grave pe carosabil.


CNAIR susţine că va formula o acţiune în anulare, deciziile nu sunt definitive, iar compania de drumuri nu trebuie să plătească către Salini-Impregilo vreo despăgubire.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

CNAIR susţine că, prin sentinţa arbitrală parţială, arbitrul nu a judecat în fond litigiul arbitral, ci doar a confirmat deciziile Comisiei de Arbitrare a Disputelor (CAD) pronunţate anterior, urmând să decidă şi asupra fondului litigiului, pronunţând astfel o sentinţă finală.

”Până la acest moment CNAIR nu a achitat şi nici nu are de achitat vreo sumă către Salini Impregilo ca urmare a pronunţării Deciziilor CAD, acestea nereprezentând titluri executorii”, se arată în comunicatul CNAIR.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr