luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 martie, 2022

În perioada 14 -22 martie, Asociaţia MaiMultVerde a strâns peste 30 de tone de deşeuri, dintre care 23 de tone de plastic, în cadrul programului „Cu Apele Curate”, scrie Agerpres.

Acţiunile de ecologizare şi conştientizare s-au desfăşurat în şase localităţi riverane Dunării, din judeţele Brăila, Mehedinţi, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, dar şi în localităţile Adjud, Bicaz, Nicolae Bălcescu, Nehoiu, Tg. Jiu, Sf. Gheorghe şi Braşov.

„Din păcate, nu există o reţetă perfectă pentru a rezolva problema poluării apelor Dunării. Problemele sunt diferite în fiecare localitate, însă noi credem cu tărie că, prin colaborarea între autorităţi, asociaţii, grupuri de iniţiativă şi cetăţeni, putem ajunge să avem peisaje şi luciu de apă în care fauna predominantă nu este deşeul”, a declarat Marta Popescu, coordonatorul programului „Cu Apele Curate”.

Asociaţia MaiMultVerde a reuşit, prin partenerii săi – Administraţia Naţională „Apele Române”, asociaţii şi grupuri de iniţiativă locală – să aducă la acţiunile de igienizare peste 1.100 de voluntari. Astfel, au fost organizate 18 activităţi de ecologizare în perioada 14 martie (Ziua Internaţională a Acţiunii pentru Râuri) – 22 martie (Ziua Internaţională a Apei), în localităţile din apropierea Dunării şi pe râurile Siret, Bicaz, Someş, Jiu, Buzău, Olt şi afluenţii acestora.

Programul „Cu Apele Curate” va continua în această primăvară cu lansarea unui ghid de bune practici în gestionarea deşeurilor municipale pentru cele 12 judeţe riverane Dunării. Acestea vor fi distribuite în aproximativ 150 de localităţi dunărene.


În cei trei ani de proiect, au fost colectate în total 220 de tone de deşeuri de pe malurile Dunării şi ale afluenţilor săi.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: