marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 august, 2019

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat marți că a solicitat Inspecției Judiciare verificarea tuturor dosarelor de trafic de minori anchetate de Direcția de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În contextul crimelor de la Caracal și al dezvăluirilor relațiilor strânse dintre polițiștii locali și rețelele de trafi de persoane, CSM dorește un control tematic „referitor la modul de instrumentare a dosarelor penale aflate în lucru având ca obiect infracţiunile de trafic de persoane şi trafic de minori”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

CSM a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, „pentru a analiza oportunitatea declanşării unor verificări asupra respectării prevederilor Ordinului comun PÎCCJ – MAI pentru aprobarea Normelor metodologice privind înregistrarea, evidenţa unitară și circuitul sesizărilor penale, în cazurile ce vizează sesizări privind dispariţiile de persoane”.


De asemenea, CSM a sesizat IJ pentru a face controale „la parchetele de pe lângă judecătorii şi parchetele de pe lângă tribunale privind modul de înregistrare şi instrumentare a dosarelor penale având ca obiect infracţiunile de lipsire de libertate şi omor, fapte investigate în contextul sesizărilor privind dispariţiile de persoane”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: