duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 februarie, 2022

Consilierul preşedinţiei poloneze, Pawel Szrot, a confirmat că liderii Germaniei, Franţei şi Poloniei, Olaf Scholz, Emmanuel Macron și Andrzej Duda (foto) se vor întâlni marți 8 februarie la Berlin, în efortul de a găsi căi de detensionare a relațiilor Occidentului cu Rusia, în urma amenințării pe care aceasta o exercită prin desfășurarea a circa 100.000 de militari în apropierea graniţei cu Ucraina, și a logisticii specifice unei invazii.

Este astfel confirmată o informaţie apărută joi în cotidianul german Suddeutsche Zeitung, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al guvernului german declarase, vineri, că Berlinul discută cu Parisul şi cu Varşovia despre organizarea în capitala Germaniei a unei reuniuni cu liderii francez şi polonez.


Președintele Franței, Emmanuel Macron, și cancelarul german Olaf Scholz merg luni la Moscova pentru a discuta despre despre garanțiile de securitate cerute de Rusia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Agendă franco-germană încărcată

Rusia consideră importantă vizita preşedintelui francez, iar Putin îi va explica modul în care înţelege răspunsul iniţial al Statelor Unite la cererile părţii ruse, a spus Dmitri Peskov.

Apoi, marți, Vladimir Putin se va întâlni Olaf Scholz, a mai spus purtătorul de cuvânt rus.

Potrivit lui Dmitri Peskov, nu s-a ajuns încă la niciun acord privind propunerea Turciei de a găzdui o întrevedere între Putin şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.


Atât Emmanuel Macron, cât şi Olaf Scholz vor face săptămâna viitoare vizite şi la Kiev – preşedintele francez marţi, după întâlnirea cu Putin, iar cancelarul german luni, înainte de convorbirile de la Moscova.

Aceste demersuri sunt întreprinse în condițiile în care nu s-a ajuns la niici o soluție diplomatică, iar forțele ruse de la granița ucrainiană sunt deja capabile în proporție de 70% să ocupe întreaga Ucraină, potrivit unui oficial SUA, citat de Reuters.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: