sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 aprilie, 2022

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat vineri de procurorii anticorupție din Aeroportul Otopeni și a fost dus la Direcția Națională Anticorupție în baza unui mandat de aducere.

Primarul urma să plece din țară cu patru zile înainte ca instanța să dea o decizie finală în dosarul Colectiv, în care el a fost deja condamnat în primă instanță la închisoare cu executare.

Chiar în momentul în care se pregătea să urce într-o cursă către Italia, Popescu Piedone a fost oprit de procurorii DNA care i-au prezentat mandatul de aducere, în baza căruia l-au dus la sediul parchetului.


Potrivit unor informații Digi24, Cristian Popescu Piedone a fost reținut în legătură cu un dosar nou, recent deschis pe numele lui, care se referă la suspiciuni de corupție. Ancheta este în stadiu incipient.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să pronunțe pe data de 3 mai sentința definitivă în dosarul „Colectiv”.

În acest dosar, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Din 2020, Piedone este primar al Sectorului 5, după ce de la alegerile locale din 2008 până la demisia sa din 4 noiembrie 2015, în urma tragediei din clubul Colectiv, a fost primar al Sectorului 4.


***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: