miercuri

8 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 aprilie, 2019

Creșterea economică a Chinei a fost de 6,4% în primul trimestru din acest an, peste așteptările analiștilor, media prognozelor din piață fiind de 6,2%, ușor sub nivelul din ultimul trimestru al lui 2018. Tehnologia 5G s-a dovedit un motor de creștere mai important decât anticipaseră specialiștii.

Comunicatul oficial al autorităților de la Beijing menționează consumul drept principal factor de creștere, cu o contribuție de circa 65% la creșterea din primul trimestru. Cu toate acestea, contribuția consumului a scăzut față de ultimul trimestru din 2018, când acesta a generat 79% din avansul PIB.

Investițiile au înregistrat o creștere de 6,3% în martie, susținute de cheltuielile pentru infrastructură (antrenate de stimulentele fiscale anunțate de Guvern) și de investițiile în 5G. Cele din urmă s-au reflectat și în evoluția investițiilor în producție de înaltă tehnologie (care au consemnat un avans de 11,4%), respectiv în investițiile în servicii de înaltă tehnologie (+19,3%).


”Am subestimat 5G. Ne-am concentrat prea mult asupra impactului pe care l-ar putea avea stimulentele fiscale asupra investițiilor și deși am înțeles că 5G este un motor de creștere, nu am realizat că acesta este pus în funcțiune. 5G este un motor unic de creștere pentru China”, notează economiștii ING.

Industria a surprins la rândul său pozitiv, înregistrând un avans de 8,5% în martie, față de 5,7% în februarie, sprijinită la rândul său de proiectele de infrastructură, dar și de producția de tehnologie 5G.

Producția de ciment a crescut cu 22,2% în martie, față de 0,5% cu o lună înainte, iar producția de echipamente de telecomunicații a înregistrat un salt de 10,2%.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: