miercuri

30 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 iulie, 2021

cos targoviste oteluri specialeTribunalul Târgoviște a decis miercuri intrarea în faliment a Combinatului COS Târgoviște (fost Mechel), la solicitarea unei companii în care statul român deține cel mai mare pachet de acțiuni. Decizia de miercuri poate fi atacată cu apel.

Combinatul, singurul producător de oțel-beton cu ciclu complet, este controlat de offshore-ul cipriot Mazur Investments Ltd și se află în procedură de insolvență din februarie 2013.

Anul trecut, COS Târgoviște a înregistrat pierderi de peste 62 milioane lei și avea un număr de 921 salariați.


Procedura a fost deschisă de creditoarea SC Distribuţie Energie Electrică România SA (DDER), conform portalului instanțelor. Publicația Profit, care citează un document al administratorului judiciar, scrie că datoria pentru care s-a cerut falimentul este de 3.255.350,39 lei.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deține peste 48% din capitalul DEER.

Soluția pronunțată miercuri de Tribunalul Dâmbovița:

Respinge cererea de confirmare plan de reorganizare modificat şi completat, propus de societatea creditoare ALPHARD FINANCIAL CORP.


Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de intrare în faliment, cerere formulată de creditoarea SC Distribuţie Energie Electrică România SA.

În temeiul disp. art. 107 alin. 1 lit. C din Legea nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, dispune începerea procedurii falimentului debitoarei COS Târgovişte SA. În temeiul art. 107 alin 2 lit. b din Legea privind procedura insolvenţei numește, în calitate de lichidator judiciar provizoriu, pe Maestro SPRL filiala Bucureşti, cu o retribuţie de 1500 lei, acesta urmând a îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din Legea privind procedura insolvenţei.

În temeiul art. 107 alin. 2 din Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune dizolvarea societăţii debitoare si ridicarea dreptului de administrare al acesteia.

Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor si Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru efectuarea menţiunii, precum si publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă.

Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii la 13 08 2021; Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea si comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 27 08 2021 ; Fixează termenul limită pentru depunerea contestaţiilor la creanţele născute in cursul procedurii la 10 09 2021. Fixează termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 30 09 2021. Acordă termen pentru continuarea procedurii la 19 10. 2021. Document: Hotărâre intermediară  204/2021  30.06.2021

OUG special gândită pentru preluarea de către stat a acțiunilor COS Târgoviște

Guvernul a modificat anul trecut Ordonanța 60/2019 privind darea în plată, pentru a putea prelua activele funcționale de la COS Târgoviște, în contul datoriilor pe care compania privată le are la ANAF.

“Extindem obiectul legislativ al Ordonanței 60, de la active funcționale energetice la active funcționale industriale – practic, permite guvernului, Ministerul Economiei ca, în baza unor analize, să putem interveni și să nu mai permitem vânzarea ca fiare vechi ca activelor funcționale industriale. Este o gură de aer, o gură de oxigen pe care o dăm economiei românești. Nu mai permitem distrugerea activelor industriale, nu mai permitem distrugerea unor companii vitale, cum este COS Târgoviște – de ce să n-o spunem? Acolo, practic, și-a bătut joc investitorul de activele companiei. Ne va permite, în urma aprobării acestei ordonanțe, să intervenim, să luăm activele funcționale industriale în contul datoriilor pe care acea companie le are către ANAF și să le reintroducem în circuitul economic”, declara anul trecut, Virgil Popescu, ministru al Economiei la vremea respectivă, ministru al Energiei, acum.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: