duminică

4 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 februarie, 2014

ANAF a iniţat un control inopinat la Astra Asigurări, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit pe 18 februarie procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei.

Surse oficiale din ANAF citate de MEDIAFAX au declarat: “Acţiunea de control inopinat a început deja. Ea va fi urmată de verificările Inspecţiei Fiscale şi de alte verificări încrucişate pentru a se găsi eventualele canale de «sifonare» a unor importante sume de bani”.

ASF a anunţat, marţi, că a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra Asigurări.

Ce presupune administrarea specială ăn cazul Astra Asigurări


Prin plasarea în administrare specială, la Astra Asigurări au fost suspendaţi acţionarii, a fost suspendată conducerea, iar ASF numit KPMG Advisory ca administrator special.

KPMG va trebui să iniţieze “în regim de urgenţă” procedurile legale de majorarea capitalului social până la un nivel care să permită societăţii respectarea cerinţelor de solvabilitate şi lichiditate.

Administratorul special va inventaria, tot “în regim de urgenţă”, dosarele de daună înregistrate în evidenţele societăţii de asigurare, în vederea evaluării daunelor reale şi pentru a stabili obligaţiile faţă de creditorii de asigurări.

Pe parcursul acestui proces, companiei îi este interzis să efectueze investiţii în valori mobiliare si imobiliare, cu excepţia plasamentelor în depozite bancare şi titluri de stat/certificate de trezorerie.


De asemenea, se interzice înstrăinarea bunurilor şi/sau activelor societăţii de asigurare, fără aprobarea prealabilă a ASF.

KPMG va luat măsurile necesare în vederea accelerării recuperării împrumuturilor acordate în cadrul grupului şi interzicerea acordării de noi împrumuturi, va inventariea şi evalua, conform normelor în vigoare, creanţele înregistrate în evidenţele societăţii şi va anula creanţele din asigurare aferente contractelor ieşite din perioada de valabilitate, cu înregistrarea rezultatelor în contabilitatea societăţii, în regim de urgenţă.

În replică, proprietarul Astra Asigurări a anunţat că va contesta în justiţie decizia ASF.

Astra Asigurări este controlată de The Nova Group Investments România SA – 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,3% din capitalul social. The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider sunt controlate indirect de omul de Dan Adamescu.

Compania este liderul pieţei de asigurări din România, cu subscrieri de peste 1 miliard de lei în 2012 şi mai mult de patru milioane de clienţi.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: