fbpx

Analiză

Țara fermelor țărănești, pe ultimele locuri la agricultura Bio. Piedicile și potențialul

Cel mai mare număr de ferme (cele mai multe familiale) din UE se află în România (circa 3,5 milioane), dar acest lucru nu pare să… Mai mult

22.04.2021

Europa

Harta sumbră a unei probleme amânate la infinit: Infrastructura CFR

Anul 2021, declarat de UE Anul transportului feroviar, dă startul în Europa unor investiții de amploare ce ar trebui să aibă ca efect transferarea, până… Mai mult

22.04.2021

La obiect

Ocuparea a păstrat anul trecut ținta stabilită prin strategia Europa 2020. Problemele, la tineret şi la vârsta a treia

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de 20 – 64 de ani s-a menținut anul trecut la 70,8%, potrivit datelor comunicate de INS. Valoarea… Mai mult

21.04.2021

Europa

Criza cipurilor: VW & Toyota vs. Apple – sau de la erorile de calibrare a cererii la creșterea bruscă a comunicațiilor

Grupul Volkswagen a emis la începutul acestei săptămâni cel mai recent avertisment privind efectele crizei cip-urilor, care ar putea duce la probleme de producție a… Mai mult

21.04.2021

Controale de anvergură pe Sănătate: Pentru raportările care se vor dovedi false va fi sesizat Parchetul

de Mariana Bechir 5.5.2016

infectii spitaleGuvernul a anunțat joi că a decis să lămurească problema infecțiilor spitalicești, a dezinfectanților diluați și a raportărilor false privind Secția de Arși de la Spitalul Floreasca.

Corpul de control va verifica rigurozitatea și corectitudinea testelor de sanitație privind eficiența biocidelor de la compania Hexi Pharma- aflată în centrul unui scandal după dezvăluirile Gazetei Sporturilor – și va cere analize privind concentrația acestor substanțe.

Neregulile descoperite vor fi transmise procurorilor care fac investigațiile în dosarul Dezinfectanților diluați – a anunțat joi Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Sănătatea devine prioritatea numărul 1 a actului de guvernare, în următoarele luni, a anunțat Dan Suciu.

În perioada următoare, Corpul de control al premierului va verifica mai multe probleme controversate apărute în utlimele zile :

  • Va controla Comisia de biocid de pe lângă Ministerul Sănătății, comisie care stabilește caietele de sarcini, pentru a se stabili dacă s-au respectat toate criteriile și standardele pentru procedurile de dezinfecție
  • Va verifica rigoarea testelor de sanitație privind eficiența dezinfectanților folosiți în spitale, pentru a avea garanția corectitudinii lor. Dacă rezultatele prezentate miercuri de ministrul Achimaș Patriciu – Cadariu nu au fost făcute corect, așa cum acuză presa (AICI – LINK), ele vor fi trimise Parchetului General, procurorilor care se ocupă de ancheta dezinfectanților Hexi Pharma.
  • Dacă aceste rezultate nu sunt conforme, premierul va solicita măsurile administrative care se impun, a spus Dan Suciu, sugerând că s-ar putea ajunge la demisia ministrului Sănătății.
  • De asemenea, Corpul de control va analiza și declarațiile contradictorii legate de folosirea Secției de Arși din Spitalul Floareasca – acolo unde conducerea a raportat un număr de intervenții după incendiul de la Clubul Colectiv, în timp ce alte surse susțin că aceste intervenții nu ar fi avut loc.

Alte măsuri pe termen scurt:

  • va fi elaborată o Hotărâre de guvern pentru alocarea de fonduri, în procedură de urgență, Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie (ICECHIM), pentru laboratorul certificat care face analizele de biocide (dezinfectanți folosiți în spitale). Documentul va fi aprobat în următoarea ședință de Guvern
  • Laboratorul ICECHIM va fi folosit penrtu analizarea concentrațieiproduselor de dezinfecție
  • Premierul Dacian Cioloș i-a cerut ministrului Achimaș – Cadariu să accelereze programul de măsuri pentru combatere și prevenire a infecțiilor spitalicești.
  • Premierul așteaptă concluziile organelor de cercetare penală, pentru a putea să ia măsurile care decurg și țin de competența excutivului

Măsuri structurale, pe termen lung:

  • reabilitarea infrastructurii de sănătate – începerea reconstrucției de unități spitalicești. Va fi anunțat programul pilot de parteneriat public – privat de construcție a două spitale noi – Spitalul Marie Curie (pentru copii) și Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu. Studiile de fezabilitate sunt realizate deja.
  • Vor fi accelerate proiectele de finanțare europeană pentru construcția de  trei spitale regionale.

Corpul de control al premierului ar putea sesiza procurorii în legătură cu Secția de Arși Floreasca

Corpul de control al Guvernului ar putea sesiza procurorii în privința declarațiilor false făcute de managerii Spitalului Floreasca în cazul celebrei Secții pentru Arși.

În timpul verificării modului în care au reacționat instituțiile statului după incendiul de la Club Colectiv, conducerea Spitalului Floreasca a informat Corpul de de control al premierului că la Secția specială pentru arși ar fi fost făcute 78 de operații. În realitate, aici nu a avut loc nicio intervenție până acum.

“Unitatea s-a deschis și s-au făcut 78 de operații, dintre care 67 cu victime de la Colectiv au fost făcute în Unitatea Modernă de Arși”, a răspuns spitalul, în scris, Corpului de control al lui Dacian Cioloș.

Joi, Corpul de control al premierului a anunțat pe Facebook :

Față de informațiile comunicate în cadrul conferinței de presă din data de 4 mai 2016 a Ministerului Sănătății, prezentăm documentele emise de către Spitalul Clinic de Urgență Floreasca în cadrul controlului Corpului de control al prim-ministrului cu privire la intervenția de urgență în urma tragediei de la clubul “Colectiv”, în ceea ce privește funcționarea și utilizarea efectivă a Unității de Arși Grav din această unitate.

Corpul de control va analiza în continuare neconcordanțele constatate cu privire la utilizarea Unității de Arși Grav și va sesiza organele de cercetare penală dacă va avea indicii privind existența unor declarații false din partea reprezentanților Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.

corp control floreasca

Document trimis Corpului de control al premierului de către Spitalul Floreasca

Protest pe treptele Ministerului Sănătății

protest ministerul sanatatii sursa sidonia bogdan

Sursa: Sidonia Bogdan

Câțiva membri ai Miliției Spirituale au protestat joi la Ministerul Sănătății, unde au aruncat cu vopsea roșie și au afișat un banner pe care scrie “Ștergem urmele crimei. Ministerul Sănătății, DNA, DIICOT, complici la omor”.

Pentru vineri seara a fost anunțat pe Facebook un protest în București, la Universitate, sub sloganul “Tăcerea Ucide”, pentru a protesta față de reacția autorităților în Scandalul dezinfectanților diluați.

Directorul de la Floreasca, demis după a doua inaugurare a Secției de arși

Directorul Spitalului Floreasca, Nicușor Louchi, a fost demis pe 21 aprilie 2016 după ce ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a făcut o vizită inopinată la  Secție de Arși și a constatat că aceasta nu funcționa, deși fusese inaugurată cu o zi înainte, iar medicii lipseau.

”Secţia nu e complet operaţională. Am avut destulă răbdare trei luni de zile”, a declara Patriciu Achimaş-Cadariu, în acea zi.

Explicația oferită după Colectiv pentru faptul că unitatea nu funcționează a fost lipsa personalului. Nu s-au găsit medici și asistente care să accepte să lucreze pentru salariile prea mici oferite în schimbul efortului pe care-l presupune tratarea “marilor arși”.

Între timp, 20 de medici au fost trimiși la specializare în Franța, iar opt s-au întors deja.

Interimar  la Spitalul Floreasca a fost numit Nicolae Păun, directorul medical al spitalului și soţul Loretei Păun, consilier prezidențial care coordonează Departamentul de Sănătate al Administrației Prezidențiale.

banicioiu inaugurare sectie arsi floreascaInaugurarea din aprilie a fost a doua lansare oficială a secției care a costat 8,5 milioane de euro și ar fi trebuit să fie finalizată în 2010.

În urmă cu un an, tot în luna aprilie, ministrul de la acea vreme, Nicolae Bănicioiu, tăia panglica acestei unități dotate cu aparatură de ultimă oră.

64 de persoane au murit din cauza incendiului declanșat de la niște artificii la Colectiv – 26 au decedat în acea seară, în club, iar alți 38 au murit după accident, în spitalele unde au ajuns.

Mergeți în homepage ›

Publicat la data de 5.5.2016

Lăsați un comentariu


Europa

Cum pregătește Viktor Orban partidul Fidesz pentru opoziție: a păstra puterea chiar când ai pierdut alegerile

Razvan Diaconu

Cu doar un an până la ceea ce azi par să fie alegeri strânse în Ungaria, guvernul lui Viktor Orban ”externalizează” putere de decizie și… Mai mult

Europa

Universitatea Harvard le cere studenților să vină vaccinați anti-Covid, la toamnă 

Iulian Soare

„Pentru a atinge nivelurile ridicate de vaccinare necesare pentru a ne proteja comunitatea, Harvard va cere ca toţi studenţii care vor fi în campus în… Mai mult

Stiri

Concursul pentru conducerea caselor județene de sănătate – 24 de concurenți ocupă deja interimar funcția

Vladimir Ionescu

Un număr de 60 de candidați au susținut joi, la Spitalul Universitar de Urgență din București, proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor de director… Mai mult

Europa

Insula Jersey amenințată de blocada pescarilor francezi nemulțumiți de reglementările post-Brexit

Iulian Soare

Două nave de patrulare au fost trimise de guvernul Marii Britanii în apropierea insulei Jersey situată în Canalul Mânecii, acolo unde unde s-au adunat 80… Mai mult

Europa

Vizită a lui Blinken la Kiev – SUA își reafirmă sprijinul faţă de suveranitatea şi integritatea Ucrainei

Iulian Soare

Secretarul american de stat Antony Blinken reafirmă sprijinul Washingtonului faţă de Ucraina, aflată de şapte ani într-un război cu separatiştii proruşi din estul țării şi… Mai mult

Europa

Summit G7 – Chinei i se cere să respecte drepturile omului. Beijing denunță un ”amestec grosolan” în treburile interne

Razvan Diaconu

Miniştrii de Externe ai Celor Şapte – Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite – îndeamnă Beijingul, într-un comunciat comun, în urma… Mai mult

Stiri

Racheta reutilizabilă Starship a lui Elon Musk, prima aterizare reușită

Adrian N Ionescu

SpaceX a înregistrat prima aterizare de succes al prototipului rachetei reutilizabile Starship, după ce alte patru testări anterioare s-au soldat cu explozii. Succesul marchează o… Mai mult