fbpx Modifica setari cookieuri

La obiect

Producția agricolă 2019 – scădere istorică a valorii brute adăugate în economie

Valoarea producției agricole a scăzut în 2019 cu 3,8% în termeni reali față de anul precedent, potrivit datelor semidefinitive comunicate de INS. Ponderea sectorului vegetal… Mai mult

27.07.2020

Chestiunea

Document / Proiectul pentru munca flexibilă: nu se fac concedieri colective, managementul nu primește bonusuri pe perioada aplicării Kurzarbeit

Angajatorul poate reduce unilateral timpul de muncă al salariaților cu cel mult 50%, în situații excepționale precum epidemia de coronavirus, conform proiectului de OUG prin… Mai mult

23.07.2020

Europa

Document / Detaliile Acordului: 70% din granturi trebuie atrase în următorii 2 ani. Campionii negocierilor – lista statelor care au obținut bani suplimentari

Consiliul European a aprobat, la capătul a 5 zile de negociere, Cadru Financiar Multianual al UE pentru perioada 2021-2027, cu cea mai importantă componentă a… Mai mult

21.07.2020

Chestiunea

OECD: Ravagiile pe care le-a făcut criza Covid în segmentul IMM-urilor la nivel mondial

Peste un sfert (26%) din cele peste 30.000 de IMM-uri din întreaga lume ce au participat la un sondaj OECD au declarat închiderea activității între… Mai mult

20.07.2020

Controale de anvergură pe Sănătate: Pentru raportările care se vor dovedi false va fi sesizat Parchetul

de Mariana Bechir 5.5.2016

infectii spitaleGuvernul a anunțat joi că a decis să lămurească problema infecțiilor spitalicești, a dezinfectanților diluați și a raportărilor false privind Secția de Arși de la Spitalul Floreasca.

Corpul de control va verifica rigurozitatea și corectitudinea testelor de sanitație privind eficiența biocidelor de la compania Hexi Pharma- aflată în centrul unui scandal după dezvăluirile Gazetei Sporturilor – și va cere analize privind concentrația acestor substanțe.

Neregulile descoperite vor fi transmise procurorilor care fac investigațiile în dosarul Dezinfectanților diluați – a anunțat joi Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Sănătatea devine prioritatea numărul 1 a actului de guvernare, în următoarele luni, a anunțat Dan Suciu.

În perioada următoare, Corpul de control al premierului va verifica mai multe probleme controversate apărute în utlimele zile :

  • Va controla Comisia de biocid de pe lângă Ministerul Sănătății, comisie care stabilește caietele de sarcini, pentru a se stabili dacă s-au respectat toate criteriile și standardele pentru procedurile de dezinfecție
  • Va verifica rigoarea testelor de sanitație privind eficiența dezinfectanților folosiți în spitale, pentru a avea garanția corectitudinii lor. Dacă rezultatele prezentate miercuri de ministrul Achimaș Patriciu – Cadariu nu au fost făcute corect, așa cum acuză presa (AICI – LINK), ele vor fi trimise Parchetului General, procurorilor care se ocupă de ancheta dezinfectanților Hexi Pharma.
  • Dacă aceste rezultate nu sunt conforme, premierul va solicita măsurile administrative care se impun, a spus Dan Suciu, sugerând că s-ar putea ajunge la demisia ministrului Sănătății.
  • De asemenea, Corpul de control va analiza și declarațiile contradictorii legate de folosirea Secției de Arși din Spitalul Floareasca – acolo unde conducerea a raportat un număr de intervenții după incendiul de la Clubul Colectiv, în timp ce alte surse susțin că aceste intervenții nu ar fi avut loc.

Alte măsuri pe termen scurt:

  • va fi elaborată o Hotărâre de guvern pentru alocarea de fonduri, în procedură de urgență, Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie (ICECHIM), pentru laboratorul certificat care face analizele de biocide (dezinfectanți folosiți în spitale). Documentul va fi aprobat în următoarea ședință de Guvern
  • Laboratorul ICECHIM va fi folosit penrtu analizarea concentrațieiproduselor de dezinfecție
  • Premierul Dacian Cioloș i-a cerut ministrului Achimaș – Cadariu să accelereze programul de măsuri pentru combatere și prevenire a infecțiilor spitalicești.
  • Premierul așteaptă concluziile organelor de cercetare penală, pentru a putea să ia măsurile care decurg și țin de competența excutivului

Măsuri structurale, pe termen lung:

  • reabilitarea infrastructurii de sănătate – începerea reconstrucției de unități spitalicești. Va fi anunțat programul pilot de parteneriat public – privat de construcție a două spitale noi – Spitalul Marie Curie (pentru copii) și Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu. Studiile de fezabilitate sunt realizate deja.
  • Vor fi accelerate proiectele de finanțare europeană pentru construcția de  trei spitale regionale.

Corpul de control al premierului ar putea sesiza procurorii în legătură cu Secția de Arși Floreasca

Corpul de control al Guvernului ar putea sesiza procurorii în privința declarațiilor false făcute de managerii Spitalului Floreasca în cazul celebrei Secții pentru Arși.

În timpul verificării modului în care au reacționat instituțiile statului după incendiul de la Club Colectiv, conducerea Spitalului Floreasca a informat Corpul de de control al premierului că la Secția specială pentru arși ar fi fost făcute 78 de operații. În realitate, aici nu a avut loc nicio intervenție până acum.

“Unitatea s-a deschis și s-au făcut 78 de operații, dintre care 67 cu victime de la Colectiv au fost făcute în Unitatea Modernă de Arși”, a răspuns spitalul, în scris, Corpului de control al lui Dacian Cioloș.

Joi, Corpul de control al premierului a anunțat pe Facebook :

Față de informațiile comunicate în cadrul conferinței de presă din data de 4 mai 2016 a Ministerului Sănătății, prezentăm documentele emise de către Spitalul Clinic de Urgență Floreasca în cadrul controlului Corpului de control al prim-ministrului cu privire la intervenția de urgență în urma tragediei de la clubul “Colectiv”, în ceea ce privește funcționarea și utilizarea efectivă a Unității de Arși Grav din această unitate.

Corpul de control va analiza în continuare neconcordanțele constatate cu privire la utilizarea Unității de Arși Grav și va sesiza organele de cercetare penală dacă va avea indicii privind existența unor declarații false din partea reprezentanților Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.

corp control floreasca

Document trimis Corpului de control al premierului de către Spitalul Floreasca

Protest pe treptele Ministerului Sănătății

protest ministerul sanatatii sursa sidonia bogdan

Sursa: Sidonia Bogdan

Câțiva membri ai Miliției Spirituale au protestat joi la Ministerul Sănătății, unde au aruncat cu vopsea roșie și au afișat un banner pe care scrie “Ștergem urmele crimei. Ministerul Sănătății, DNA, DIICOT, complici la omor”.

Pentru vineri seara a fost anunțat pe Facebook un protest în București, la Universitate, sub sloganul “Tăcerea Ucide”, pentru a protesta față de reacția autorităților în Scandalul dezinfectanților diluați.

Directorul de la Floreasca, demis după a doua inaugurare a Secției de arși

Directorul Spitalului Floreasca, Nicușor Louchi, a fost demis pe 21 aprilie 2016 după ce ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a făcut o vizită inopinată la  Secție de Arși și a constatat că aceasta nu funcționa, deși fusese inaugurată cu o zi înainte, iar medicii lipseau.

”Secţia nu e complet operaţională. Am avut destulă răbdare trei luni de zile”, a declara Patriciu Achimaş-Cadariu, în acea zi.

Explicația oferită după Colectiv pentru faptul că unitatea nu funcționează a fost lipsa personalului. Nu s-au găsit medici și asistente care să accepte să lucreze pentru salariile prea mici oferite în schimbul efortului pe care-l presupune tratarea “marilor arși”.

Între timp, 20 de medici au fost trimiși la specializare în Franța, iar opt s-au întors deja.

Interimar  la Spitalul Floreasca a fost numit Nicolae Păun, directorul medical al spitalului și soţul Loretei Păun, consilier prezidențial care coordonează Departamentul de Sănătate al Administrației Prezidențiale.

banicioiu inaugurare sectie arsi floreascaInaugurarea din aprilie a fost a doua lansare oficială a secției care a costat 8,5 milioane de euro și ar fi trebuit să fie finalizată în 2010.

În urmă cu un an, tot în luna aprilie, ministrul de la acea vreme, Nicolae Bănicioiu, tăia panglica acestei unități dotate cu aparatură de ultimă oră.

64 de persoane au murit din cauza incendiului declanșat de la niște artificii la Colectiv – 26 au decedat în acea seară, în club, iar alți 38 au murit după accident, în spitalele unde au ajuns.

Mergeți în homepage ›

Publicat la data de 5.5.2016

Lăsați un comentariu


Stiri

Diminuarea numărului de ore dedicate științelor în preuniversitar compromite “competitivitatea” – Academia Română

Vladimir Ionescu

Academia Română consideră că diminuarea numărului de ore de ştiinţe, din variantele de planuri-cadru pentru Gimnaziu, compromite “competitivitatea” absolvenților români de preuniversitar, într-un context global… Mai mult

Stiri

Institutul de Sănătate Publică actualizează definiția decesului Covid și lista priorităților la testare

Vladimir Ionescu

INSP a actualizat definițiile de caz și deces pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus și recomandă testarea cu prioritate a 13 categorii de persoane.… Mai mult

Europa

Slovacia a expulzat 3 diplomați ruși

Iulian Soare

Slovacia a anunțat luni că a expulzat 3 membri ai ambasadei Rusiei din Bratislava invocând ”un abuz de vize în Slovacia”. Presa locală, transmite Euractiv,… Mai mult

Stiri

China vrea să facă din Taiwan ”următorul Hong Kong”: vizită istorică la Taipei a unui înalt oficial american

Iulian Soare

China încearcă să facă din teritoriul democratic Taiwan “următorul Hong Kong”, a acuzat marţi ministrul taiwanez de externe Joseph Wu (foto) după o întâlnire cu… Mai mult

Stiri

Guvernul Libanului a demisionat

Vladimir Ionescu

Ministrul Sănătății din Liban, Hamad Hassan, a anunțat luni demisia întregului guvern libian, decizia fiind luată sub presiunea faptului că mai mulți membri ai cabinetului… Mai mult

Stiri

Complexul Energetic Oltenia are nevoie de 7 mld. lei pentru investiții în producția pe gaze și din regenerabile

Adrian N Ionescu

Restructurarea producției Complexului Energetic Oltenia ar urma să coste circa 7 miliarde de lei doar pentru investiția în conversia grupurilor de producție pe cărbune în… Mai mult

Stiri

Redeschiderea Dosarului 10 august / Curtea de Apel București și-a declinat competența și trimite cazul la Tribunal

Vladimir Ionescu

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, luni, că nu are competenţa materială să judece cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai… Mai mult