marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 iunie, 2022

Comitetul Director al Consiliului Investitorilor Străini (FIC) a reales echipa de conducere a organizației, din care fac parte Cristian Secoșan (foto stânga sus)– director general Delgaz Grid România, vicepreședinții Ramona Jurubiță (foto dreapta sus)– Country Managing Partner KPMG România, Eric Stab (foto stânga jos)– președinte – director general ENGIE Romania și Managing Director Europe & AMEA Global Networks la Engie, precum și Daniel Anghel (foto dreapta jos)– Tax and Legal Services Leader PwC România, în calitate de trezorier.

Pentru FIC, fundamentul evoluției rămâne bazat pe predictibilitatea, stabilitatea, claritatea și transparența cadrului legislativ, în special în contextul actual dificil generat de crizele din domeniul energiei, războiului din Ucraina și de inflație.

„Anul acesta lansăm ediția actualizată a proiectului „Va Urma”, care propune un model prin care economia poate crește de încă 4,5 ori în următoarele două decenii. Având în vedere provocările bugetare, ediția din anul acesta subliniază avantajele multiple ale îmbinării investițiilor private și publice împreună cu măsuri care au ca scop:

  • stimularea digitalizării și inovării; îmbunătățirea capacității instituționale și companiilor de stat;
  • protejarea capitalului uman prin facilitarea accesului la locuri de muncă, educație și sănătate și
  • transformarea mixtului energetic în direcțiile stabilite prin Green Deal la nivel european și dezvoltarea infrastructurii energetice”, spune Cristian Secoșan, președintele FIC.

FIC va continua să abordeze teme strategice pentru economia românească și să ofere recomandări pentru măsuri pe termen mediu și lung aliniate la bunele practice europene, dar în același timp este pregătit să formuleze documente de poziții bazate pe competențele și cunoștințele practice ale experților din companiile membre și să reacționeze în mod agil la provocările curente.

Agenda de lucru FIC

Comitetul Director al FIC menține pe agenda de lucru temele fundamentele pentru dezvoltarea României:

  • atragerea de investiții,
  • stabilitatea și predictibilitatea regimului fiscal,
  • consolidarea rezilienței sectorului energetic,
  • implementarea măsurilor sustenabile în planurile de afaceri,
  • protejarea mediului înconjurător,
  • asigurarea bunăstării și sănătății populației,
  • dezvoltarea tehnologică și implementarea proceselor digitale.

FIC confirmă deschiderea companiilor membre FIC de a contribui la un dialog constructiv cu autoritățile pentru a identifica cele mai potrivite soluții care să asigure dezvoltarea economică durabilă, într-un mod transparent și predictibil.

Ce este FIC

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) este asociația care reunește peste 120 dintre cele mai importante și mai mari companii românești cu capital străin, cu o cifră de afaceri cumulată care reprezintă o cincime din economie și care au o contribuție semnificativă la bugetul de stat.


În cei 25 de ani de la înființarea organizației, companiile membre FIC au susținut întotdeauna importanța dialogului între comunitatea de afaceri și autorități.

În fiecare an în luna mai, FIC își alege un nou Consiliu Director pentru un mandat de un an, iar acesta, la rândul lui, alege până la sfârșitul lunii iunie, echipa executivă – președinte și vicepreședinți, dintre cei 15 membri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: