19 noiembrie, 2018

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Chimcomplex preia unele active ale combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, potrivit unui comunicat al instituţiei, emis luni.

Chimcomplex şi-a adjudecat anul trecut, pentru suma de 127 de milioane de euro, 6 dintre cele 9 pachete de active scoase la vânzare în procesul de insolvenţă al Oltchim.

Se adaugă angajamentul pentru investiţii de protecţia mediului de 13,7 milioane de euro.


Chimcomplex SA face parte din grupul industrial român Serviciile Comerciale Române, controlat de Ştefan Vuza.

Combinatul Oltchim SA, important producător din industria chimică românească, a intrat în procedura de insolvenţă în ianuarie 2013, fiind administrat de un consorţiu de administratori judiciari.

„Activele achiziţionate de Chimcomplex reprezintă terenuri şi clădiri (atât finalizate, cât şi investiţii în curs de execuţie), drepturi de proprietate intelectuală, precum şi alte bunuri mobile reprezentând, în principal, utilaje, echipamente, tehnologii şi alte bunuri similar utilizate, în prezent, de Oltchim în procesele de producţie”, spune comunicatul citat.

Aceste active pot fi folosite la fabricarea unor produse chimice, precum şi la activităţi conexe acestora (producţia, furnizarea şi distribuţia de utilităţi şi materii prime, transport prin vagoane de cale ferată etc.).

(Citiţi şi: Cumpărător pentru Oltchim: Chimcomplex dă 127 de milioane de euro plus TVA pe 6 din cele 9 pachete)


Tranzacţia prin care Chimcomplex Borzeşti preia combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a primit acordul preliminar al Comisiei Europene în iulie, iar apoi Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează preluarea.

Noul proprietar al Oltchim va păstra angajaţii şi salariile celor care lucrau până acum la instalaţiile de pe platforma din Râmnicu Vâlcea şi are în plan să relanseze producţia de PVC, material care nu se mai fabrică în România, a declarat Virgiliu Băncilă , preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex.

„Este în planul nostru de afaceri realizarea unor investiţii care să dezvolte şi să consolideze platforma industrială de la Râmnicu Vâlcea”, a afirmat Băncilă.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: