duminică

26 mai, 2024

6 octombrie, 2011

Spitalele de stat s-ar putea transforma, în primă fază, în fundaţi, iar contribuabilii vor fi obligați să încheie asigurări medicale private, potrivit viitoarei legi a Sănătății, elaborate la Palatul Cotroceni, a declarat, joi, Virgil Păunescu, consilier prezidenţial pe probleme de sănătate.

”Sistemul actual de sănătate suferă din cauza monopolului. Tot acest ansamblu duce la o senzaţie de incoerenţă în ceea ce priveşte politicile sanitare. Aşa încât propunerea Comisiei Prezidenţiale este un radicală, şi anume va urma o perioadă în care se vor întâmpla două lucruri: punerea operatorilor din sănătate într-o poziţie care să permită competiţia cu mediul privat (transfomarea spitalelor de stat în fundaţii, în primă fază), respectiv trecerea la un sistem de asigurări private obligatorii care să permită asiguratorilor privaţi să ofere un pachet de bază”, a declarat Păunescu, citat de Agerpres.

El a arătat că în curând Președinția va transmite Ministerului Sănătății proiectul de lege, pentru a fi discutat și promovat apoi de guvern la Parlament.


”Noi sperăm să avem cât mai repede această propunere şi să o punem pe masa Ministerului Sănătăţii şi, la final, sperăm că va exista suficientă voinţă politică pentru ca această schimbare să fie votată, Comisia Prezidenţială trebuie să prezinte în dezbatere publică acest proiect. Acesta nu este bătut în cuie. Din punctul nostru de vedere, este o iniţiativă a Ministerului Sănătăţii. Momentan, nu este configurat un proiect de lege, dar atunci când acesta va exista va fi în dezbatere publică”, a mai spus consilierul președintelui Băsescu, într-o conferință de presă.

Consilierul prezidențial Virgil Păunescu a prezentat pe larg, în urmă cu două luni, pentru cursdeguvernare.ro, principiile viitoarului proiect de lege a sănătății, elaborat la Cotroceni.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: