sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 ianuarie, 2022

directia nationala anticoruptie

Un consilier în Ministerul Dezvoltării şi un om de afaceri au trimişi în judecată sub acuzaţiile de trafic şi cumpărare de influenţă.

Funcţionarul (Dinu Viorel) este acuzat că a cerut şi primit spre folosinţă de la omul de afaceri un autoturism de lux în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă diverşi primari pentru a-i atribui proiecte finanţate prin PNDL.

Potrivit DNA, consilierul ar fi primit şi suma de 50.000 de lei, susţinând că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).


În schimbul banilor, ar fi promis că CNSC va admite o contestaţie formulată de firma la care omul de afaceri era director executiv, ca urmare a excluderii de la o licitaţie la care firma participase. Respectiva contestaţie a fost admisă.

Detalii furnizate de procurorii DNA

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie – octombrie 2020, Dinu Viorel ar fi pretins, iar în luna noiembrie 2020 ar fi primit de la omul de afaceri co-inculpat în cauză, un autoturism de lux nou, pentru a fi folosit de o rudă a sa.

Autoturismul a fost cumpărat în leasing cu sumă de 58.518,25 euro, fiind ulterior înmatriculat pe o firmă controlată de omul de afaceri.

Folosul ar fi fost primit de Dinu Viorel pentru ca, prin poziţia deţinută în minister, să îşi exercite influenţa pe care lăsa să se înţeleagă că o are asupra unor primari care aveau în derulare proiecte finanţate prin programe PNDL, astfel încât lucrările să fie realizate de firmele conduse în fapt de omul de afaceri.


În plus, el şi-ar fi exercitat influenţa asupra unuia dintre primari pentru ca omul de afaceri să achite avansul şi ratele de leasing pentru autoturismul primit.

”Într-un context diferit, în luna iunie 2021, inculpatul Dinu Viorel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi ulterior ar fi primit suma de 50.000 lei, prin intermediar, de la acelaşi om de afaceri, susţinând că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi ar fi promis că îi va determina pe aceştia să admită o contestaţie formulată de firma la care omul de afaceri era director executiv, ca urmare a excluderii de la o licitaţie la care firma participase, contestaţie care a fost admisă”, precizează DNA.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri aparţinând lui Dinu Viorel.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: