miercuri

19 ianuarie, 2022

Conflictul din USL. Antonescu îi cere lui Iliescu să pună porecle în ”ferma proprie, adică la PSD”. ”Domnul Ponta a făcut un exercițiu retoric Neobișnuit”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 februarie, 2012

Conflictul iscat în USL după discursul binevoitor al social-democratului Victor Ponta, de joi, față de Guvernul Ungureanu a continuat vineri cu un schimb de replici, de la distanță, între liberalul Crin Antonescu și preșdintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Într-un interviu pentru gandul.info, Iliescu a caracterizat discuțiile între Antonescu și Ponta drept ”ciondăneli” și l-a făcut pe șeful PNL ”cârlan”.

”Ei, astfel de ciondăneli mai apar, mai ales în această perioadă. Sper să se aşeze la masă, să comunice şi să se înţeleagă. Eu am apreciat evoluţia lui Ponta. Ştiţi că i-am reproşat că e nărăvaş ca un cârlan. Văd că acum, ăla mai bătrân e mai cârlan. Altfel, ar fi o obrăznicie din partea lui Antonescu dacă încearcă să sugereze că în spatele lui Ponta aş fi eu sau Năstase. Eu nu m-am băgat în treburile lor. N-am fost la nicio întâlnire dintre ei”, a spus Iliescu despre Ponta și Antonescu.


Vineri, la Antena 3, preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a rugat pe Iliescu să pună astfel de porecle doar în ”ferma sa, adică la PSD”.

”Dacă în PSD există o tradiţie a epitetului zoologic, cu o cultură mai veche în a se califica membri mai bătrâni, membri mai tineri cu nume de animale este problema domniilor lor. Îl rog cuviincios pe domnul Iliescu să facă aceste exerciţii în ferma proprie, adică la PSD”, a comentat Crin Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că el a făcut o concesie prin faptul că, prin formarea USL, și-a asociat imaginea cu cea a lui Iliescu.

”Trebuie spus foarte clar că nu ştiu câţi oameni l-au tras de mânecă pe domnul Ion Iliescu de când s-a făcut USL şi i-au reproşat: cum domne’ ai ajuns să te asociezi cu Antonescu? Pe mine m-au tras de mânecă mii de oameni, la propriu sau la figurat, şi m-au întrebat: cum domne’ cu Iliescu? Şi a trebuit să le explic şi o voi face până când această Uniune Social Liberală îşi va atinge obiectivul – de ce da – chiar şi cu domnul Ion Iliescu în poziţia în care se află domnia sa”, a mai spus preșdintele PNL, copreședinte al USL.


În context, Crin Antonescu a susținut că el nu a spus despre Ponta că în spatele lui s-ar afla Iliescu și Adrian Năstase și a subliniat că Victor Ponta este adevăratul președinte al PSD și va fi desemnat premier, dacă USL va câștiga alegerile.

”Eu am susţinut acest lucru şi poate tocmai acest lucru l-a supărat pe domnul Iliescu, nicidecum invers”, a spus preşedintele PNL.

Antonescu: Domnul Ponta a avut făcut un exercițiu politic, retoric neobișnuit

Despre Victor Ponta, Crin Antonescu a afirmat că, joi, la învestirea Guvernului Ungureanu, a făcut un exercițiu politic și retoric neobișnuit, în contradicție cu boicotul parlamentarilor USL.

”Domnul Victor Ponta a făcut în discurs un exerciţiu politic, retoric neobişnuit. A fost o contradicţie între băncile goale ale Opoziţiei şi discursul respectiv, între greva parlamentară care continuă şi structura şi conceptul discursului. Important este că ambii lideri ai USL, toate partidele din USL, USL în întregul ei nu are niciun fel de ezitare să meargă pe drumul pe care l-a anunţat şi să se afle acolo unde oamenii ne ştiu, adică într-o Opoziţie intransigentă, raţională cum a fost totdeauna”, a spus liderul PNL, la Antena 3.

Inadecvarea discursului lui Ponta l-a deranjat pe Antonescu.

„Problema cu discursul şi cu tensiunile şi interpretările care au apărut cred că stă în două privinţe: într-un fel de inadecvare, deşi discursul era unul foarte bun, foarte normal, cu toate punctele corect enunţate şi cu care toţi putem să fim de acord, problema este că el se producea şi se enunţa ca şi cum am fi avut de-a face cu un Guvern al adversarilor politici legitim şi reprezentativ, ceea ce acest Guvern nu este. De asemenea, ca şi cum ar fi fost un Guvern învestit ceea ce nu era, la ora aceea”, a explicat liderul liberal.

Ce efect a avut discursul lui Ponta asupra USL? ”Se poate să fie nişte pierderi, se poate să fi fost nişte pierderi considerabile, să fi fost şi câştiguri”, a răspuns Antnescu.

Ponta: Am ridicat ștacheta luptei Opoziție-Putere la capitolul proiecte

Liderul PSD, Victor Ponta, a susținut că discursul său de joi înseamnă, de fapt,. Ridicarea ștachetei luptei Opoziției cu Puterea la nivelul proiectelor.

”Eu am ridicat, şi cred că am făcut bine şi am s-o fac şi în continuare, am ridicat ştacheta luptei dintre Putere şi Opoziţie la proiecte. Totdeauna cei de la Putere vorbeau despre noi că ştim să spunem doar <Jos Băsescu>, <Jos Boc>, dar nu avem proiecte”, a spus Ponta, într-o conferință de presă.

El a arătat că USL va vota proiectele pe care el le-a expus în Parlament în cazul în care Guvernul Ungureanu le-ar promova.

”Primul-ministru în funcţie nu a prezentat niciun proiect, în schimb eu am prezentat 15. Aceste 15 proiecte sunt ale USL, dar sunt pentru România. Dacă va face 1,2,3,5 dintre ele, guvernul Ungureanu, doar nu o să votăm împotrivă, că sunt proiectele noastre. Mă îndoiesc că le va face”, a mai spus Victor Ponta.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Liderul PSD, copreședinte al USL, a susținut că premierul Mihai-Răzvan Ungureanu este adversarul lui, dar de un alt tip decât Emil Boc.

”Nu cred că trebuie să-l tratez cum l-am tratat pe domnul Boc, un alt tip de adversar. Două persoane diferite şi metodele de combatere a lor din punct de vedere ca şi responsabil al Opoziţiei de Executiv sunt şi acelea diferite”, a spus Victor Ponta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr