sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 februarie, 2022

Piața locală de capital a avut parte de o săptămână volatilă, cu aprecieri în prima jumătate și scăderi în cea de-a doua. Indicele BET, care urmărește evoluția celor mai importante companii listate pe Bursa de Valori București (BVB), a scăzut cu 1,4% săptămâna trecută. De asemenea, capitalizarea companiilor listate a scăzut cu opt miliarde de lei.

”Per ansamblu am înregistrat scăderi la nivel săptămânal pentru indicii BVB. În așteptarea publicării rezultatelor financiare preliminare, piața locală a fost influențată semnificativ de evoluția piețelor internaționale”, notează analiștii de la casa de brokeraj Prime Tranzaction.

Sursă: Prime Tranzaction

Piețele internaționale, explică ei, au înregistrat scăderi pe fondu tensiunilor ruso-ucrainiene.


”Incertitudinea ridicată, în legătură cu posibile acte militare în zona de conflict, a determinat un masiv val de prudență din partea investitorilor”, notează ei.

Pe de altă parte, bursele europene au fost influențate și de declarații oficialilor Băncii Centrale Europene (BCE), care au precizat la finalul săptămânii că iau în calcul majorarea dobânzii de referință din zona euro spre finalul acestui an, ca măsură de limitare a procesului inflaționist, care încă nu dă semne de încetinire.

Vestea bună este că brokerii se așteaptă ca săptămâna această să fie ceva mai bună, în special după anunțul privind o potențială întâlnire între președintele SUA Joe Biden și omologul său rus Vladimir Putin.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Piețele futures europene indică o deschidere în creștere a sesiunii de astăzi în Europa. Contractele futures americane și europene au avansat în baza rapoartelor conform cărora președintele american Biden s-ar putea întâlni în curând cu omologul său rus, Putin, pentru a discuta despre situația din jurul Ucrainei”, punctează analiștii XTB Trading.


Investitorii din Asia au început săptămână într-o dispoziție negativă. Nikkei a scăzut cu aproape 0,8%, indicii din China s-au tranzacționat cu 0,1 – 1,1% mai jos, în timp ce Kospi a terminat plat. S&P/ASX 200 a câștigat 0,16%, mai notează ei în nota transmisă de dimineață investitorilor.

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: