extensia live a redacției
curs de guvernare

Banii României producătoare – finanțarea economiei private

marți, 7 februarie 2023,
orele 09:00 -
12:00
LIVE pe canalele CursDeGuvernare

Banii trebuie să fie atrași într-un mod aplicat și coerent și folosiți pentru dezvoltarea companiilor, astfel încât ecosistemul de business, de la IMM-uri la companiile care se internaționalizează să producă stabilitate economică și o valoare cât mai mare în economie.

Crizele ultimilor 3 ani au constrâns statele să intervină în economie și să sprijine prin programe specifice companiile private, îndeosebi IMM-urile. Fondurile europene, PNRR-ul, programele naționale care beneficiază de aprobări mai laxe de la Comisia Europeană – toate au configurat scheme mai simple sau mai complexe de finanțare pentru ca firmele să facă față șocurilor.

Dincolo de aceste scheme stau, însă, metodele prin care start-up-urile primesc gura de oxigen care să finanțeze inovația, creditele și formele de capitalizare care să scaleze afacerile, garanțiile în fața deciziilor de accelerare a dezvoltării.

Vocile oficiale care reprezintă programele guvernamentale de finanțare, alături de vocile din mediul de business și consultanță au configurat marți, la Conferința (în format hibrid) ”Banii României producătoare – finanțarea economiei private”, căile prin care fluxurile de bani pot intra în ecosistemul de business, adică în economie, adică în dezvoltare.

Îți prezentăm mai jos cele mai importante informații reieșite din eveniment:

Conferința a fost moderată de către Andreea PAUL, președinte INACO – Inițiativa pentru competitivitate

Intervențiile speaker-ilor:

Florian NEAGU, Director Adjunct Direcția de Stabilitate Financiara BNR

Csilla Hegedüs, secretar de stat, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Camelia TAINĂ, director general al Direcției Generale Antreprenoriat și Programe de Finanțare în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului

Dumitru NANCU, Director General, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) 

Tudor MIHĂILESCU, COO eMAG, fost CFO eMAG

Ionuț STANIMIR, Director de marketing și comunicare BCR, co-fondator BCR InnovX

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.
program
ORA
TOPIC
No data was found
parteneri
Parteneri comunicare
abonează-te la noutăți
vrei să devii partener?

Creăm o interfață de comunicare și contextualizare între strategii politicilor publice și reprezentanții mediului de afaceri și ai economiei reale.

Vrei să îți prezinți argumentele în fața celor mai activi actori din ecuațiile momentului?

Devino partenerul nostru:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: