miercuri

24 aprilie, 2024

9 februarie, 2023

Andrei Burz-Pînzaru, Partner Deloitte Legal România | Reff & Associates, consideră că este important ca România să urmeze trendul european și să înceapă să simplifice legislația pieței de capital.

”La nivel european se văd inițiative care denotă pragmatism. Legislația pieței de capital este una foarte elaborată în UE. Legiuitorii și-au dat însă seama că e bine să ai o legislație foarte precisă, dar în momentul în care devine prea costisitoare – atât pentru instituțiile care trebuie să o administreze dar și pentru cei care urmează să se listeze – riscă să rateze scopul principal, acela de a stimula dezvoltarea piețelor de capital.

UE propune acum simplificarea legislației, cred că e important să ne uităm și noi în România pe aceste propuneri și acolo unde se poate să încercăm să implementăm în avans anumite lucruri”, a afirmat. Andrei Burz-Pînzaru în cadrul conferinței ”Banii României producătoare – finanțarea economiei private”, organizată de CursDeGuvernare.

Alternative pentru antreprenori: piața AERO și crowdfunding


În ceea ce privește capitalizarea companiilor, Andrei Burz-Pînzaru încurajează antreprenorii ”să tatoneze piața AERO” care este ”un sistem alternativ de tranzacționare unde admiterea este mai facilă decât pe piața principală a BVB- costurile admiterii și toată procedura”.

Reprezentantul Deloitte | Reff consideră că o oportunitate pentru antreprenorii care ”nu sunt încă suficient de maturi sau care nu sunt pregătiți să meargă pe AERO” o reprezintă crowdfounding-ul.

Un subiect crucial pentru dezvoltarea României

Ridicând ștacheta, Andrei Burz-Pînzaru a vorbit și de fondurile PNRR care ar urma să fie gestionate de administratori de fonduri.

”Subiectul în sine mi se pare crucial pentru dezvoltarea economică a României- vorbim de 400 de milioane euro alocați prin intermediul European Investment Fund, care vor fi practic dublați pentru că alocarea respectivă presupune că administratorii în cauză vor atrage probabil încă pe atât.


Ne ducem spre un miliard de euro care ar trebui să intre în economia românească în anii următori sub administrare profesionistă și privată. Ar urma să sprijine firme cu până la 3.000 de salariați din România, de o manieră care este de urmărit”, afirmă Andrei Burz-Pînzaru.

Citește AICI slide-urile de prezentare ale lui Andrei Burz-Pînzaru.

***

Articole recomandate:

Etichete:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: