vineri

29 martie, 2024

20 aprilie, 2017

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, joi, să trimită plenului reunit un proiect de hotărâre prin care să fie înfiinţată o comisie de anchetă care să cerceteze dacă persoane sau instituţii s-au implicat ilegal în organizarea şi stabilirea rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2009.

Anunţul oficial a fost făcut de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Decizia a fost luată cu voturile membrilor Birourilor Permanente aparţinând coaliţiei guvernamentale, însă opoziţia a avut obiecţii. ”Au fost obiecţii ale colegilor de la PNL, USR şi PMP care s-au opus proiectului de hotărâre spunând că au amendamente la proiect sau că Parlamentului nu ar avea dreptul să ancheteze acest lucru”, a precizat Liviu Dragnea.

El a precizat că opoziţia are timp să depună amendamente la proiectul de hotărâre până miercuri, când plenul reunit va lua decizia finală privind comisia de anchetă.


Obiectul anchetei este, potrivit lui Dragnea, să stabilească ”dacă persoane sau instituţii s-au implicat în mod ilegal sau fără să aibă atribuţii în organizarea alegerilor sau în stabilirea rezultatelor”.

”Eu cred că Parlamentul are tot dreptul să cerceteze orice fel de temeri. Parlamentul nu poate să nu ia act de aşa ceva”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a anunţat, pe 12 aprilie, la Antena 3, că intenţionează să preia conducerea comisiei parlamentare de anchetă privind implicarea unor instituţii în desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din 2009, urmând să verifice dacă preşedintele Camerei Deputaţilor poate prelua o asemenea poziție.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: