vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iulie, 2011

1.300 de salariaţi din trei companii din subordinea Ministerului Economiei vor fi disponibilizaţi în acest an, potrivit unei hotărâri de guvern adoptate miercuri.

De la SC Termoelectrica Bucureşti şi filialele societăţii comerciale vor fi concediaţi 300 de salariaţi, de la Compania Naţională a Huilei Petroşani – 900 de persoane, iar de la SC Electrocentrale Deva, 100 de oameni.

Persoanele disponibilizate pot beneficia de indemnizaţie de şomaj şi venit de completare pentru o perioadă de 20 până la 24 de luni, în funcţie de vechimea în muncă.


Impactul bugetar total este estimat la aproximativ de 25 milioane de lei, a precizat Guvernul.

Potrivit unui proiect hotărâre iniţial, postat pe site-ul Ministerului Economiei, pentru disponibilizare în anul 2011 erau pregătiţi şi 1.080 de angajaţi, în total, de la complexele energetice Craiova, Turceni şi Rovinari, însă aceştia nu au fost trecuţi în HG adoptate miercuri, semn că Guvernul este hotărât să privatizeze cele trei societăţi de stat.

Astfel, eventualele disponibilizări vor fi făcute de noii proprietari, iar statul nu va mai suporta şi venitul de completare pentru o perioadă de 20 până la 24 de luni.

În urma unor discuţii avute, marţi, de ministrul Economiei, Ion Ariton, cu reprezentanţii FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, părţile au stabilit continuarea programului de vânzare a 15% din pachetul de acţiuni la Transelectrica şi Transgaz, oferta publică secundară urmţnd să se încheie până la sfârşitul anului 2011,


La Romgaz, va avea loc listarea la Bursa de Valori Bucureşti şi vânzarea pachetului de 15% din capitalul social.

La Hidroelectrica si Nuclearelectrica., pentru generarea de investiţii suplimentare considerabile, se va demara procesul de majorare de capital cu 10% prin oferta publica primara (IPO), a menţionat Ministerul Economiei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: