luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iulie, 2013

Comisioanele bancare din Uniunea Europeană la plățile cu cardul de debit vor fi limitate la 0,2%, iar la cardurile de credit cu 0,3%, potrivit unei propuneri pe care Comisia Europeană o va face, a informat Financial Times, citat de Reuters.

Limitarea comisioanelor bancare ar urma să aibă efecte ample în condiţiile în care în 2010 valoarea totală a cumpărăturilor plătite cu cardul în UE s-a ridicat la 1.800 miliarde euro.

Pentru bănci, însă, plafonarea comisioanelor le va afecta o sursă importantă de venituri, în condiţiile în care, în prezent, băncile percep comisioane de până la 1,5%, în unele state membre UE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În prima fază limitarea se va aplica tranzacţiilor transfrontaliere, dar după o perioadă de doi ani, plafoanele vor fi extinse şi la comisioanele pentru plăţile interne care implică toate cardurile.

Propunerea legislativă urmează să fie prezentată oficial săptămâna viitoare, va urmând să fie supusă analizei Parlamentul European şi Consiliului Uniunii Europene.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: