joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 aprilie, 2013

România este țara membră a UE din care provin cele mai multe victime ale traficului de persoane, în perioada 2008-2010, însă nu a transpus în legislația națională directiva europeană împotriva acestui flagel până la termenul-limită de implementare, de 6 aprilie 2013, a comunicat luni Comisia Europeană.

”Cele mai multe victime detectate în statele membre ale Uniunii Europene sunt cetățeni ai României și Bulgariei”, susține Comisia Europeană.

Potrivit datelor Comisiei, în perioada 2008-2010, 3.174 cetățeni români au căzut victimă traficului de persoane, din care 1.240 în anul 2008, 780 în anul 2009 și 1.154 în anul 2010.


În total, peste 23.000 de cetățeni ai unor state UE au căzut victimă traficului de persoane în cei trei ani menționați.

În ciuda acestei situații, România se află printre cele 18 țări membre UE care nu au transpus în legislația inrternă nici măcar parțial directiva europeană împotriva traficului de persoane până la data-limită de 6 aprilie 2013.

Până acum, doar 6 state au transpus total directiva (Cehia. Letonia, Finlanda, Ungaria, Polonia și Suedia), iar alte 3 țări au transpus-o parțial (Belgia, Lituania, Slovenia).


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: