sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 aprilie, 2021

Comisia UE a decis să nu reînnoiască contractele de achiziție a vaccinurilor anti-Covid produse de companiile AstraZeneca și Johnson & Johnson, scrie publicația italiană La Stampa, preluată de Reuters.

România a primit miercuri prima tranșă, de 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, dar compania sistase deja administrarea acestor seruri în UE, până la lămurirea cauzei apariției unor tromboze.

“Comisia Europeană, în acord cu liderii multor țări (din UE), a decis ca aceste contracte cu companiile care produc vaccinuri (pe bază de vector viral, metoda clasică de producere – n.red.) și care sunt valabile pentru anul în curs să nu fie reînnoite la expirarea lor,” anunță La Stampa, care citează o sursă din ministerul Sănătății de la Roma.

(Citiți și: „Probleme și cu vaccinul Johnson & Johnson: se amână lansarea în Europa după raportarea de tromboze îm SUA”)


Bruxellesul preferă să se concentreze pe vaccinurile anti-Covid care se bazează pe tehnologia ARN mesager (mRNA), cum sunt cele dezvoltate de Pfizer și Moderna, după ce serurile AstraZeneca și Johnson & Johnson au pierdut încrederea unor beneficiari, după apariția unor cazuri foarte rare de tromboze.

Bruxelles-ul ar prefera să se concentreze asupra vaccinurilor COVID-19 folosind tehnologia ARN messenger (ARNm), cum sunt cele dezvoltate de BioNTech/Pfizer și Moderna.

Comisia Europeană solicită clarificări de la J&J cu privire la anunțul „complet neașteptat” al companiei privind întârzierile în livrările de vaccin Covid-19 către UE, a declarat marți un oficial al UE pentru Reuters.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: