sâmbătă

13 iulie, 2024

11 februarie, 2014

Comisarul european Viviane Reding a fost victima hoţilor în Londra, luni, în timp ce participa la o conferinţă cu tema imigraţiei. Vicepreşedinta Comisiei Europene a descoperit că bagajul său, dar şi cele ale membrilor delegaţiei de oficiali care o însoţeau, au fost furate din maşina oficială a Comisiei Europene.

„Este pentru prima dată când mi-e furat bagajul şi am călătorit peste tot prin lume. Din fericire, nu mi-au furat documentele”, a spus Viviane Reding, citată de The Telegraph. Hoţii au fost interesaţi în schimb de obiecte personale ale comisarului, aflate în bagaje, relatează cotidianul britanic. Comisarul European este bine cunoscut pentru faptul că îmbracă haine de designer şi pentru bijuteriile sale.

”Va fi greu să îmi înlocuiesc hainele, bijuteriile şi produsele de machiaj. Cerceii mei au apărut în fotografii peste tot. Nu valoarea lor contează, ci faptul că sunt originali şi uşor de recunoscut. Aşa că persoana care intenţionează să îi poarte, trebuie să aibă şi asta în vedere”, a avertizat Viviane Reding.


Mai mult, vicepreşedinta Comisiei Europene a fost supărată pentru că a pierdut astfel şi preparatul culinar, cottage pie, cumpărat dintr-o piaţă tradiţională. Voia să o ducă la Bruxelles şi să arate apropiaţilor că cât de bun este acest produs tradiţional britanic.

Hoţii au profitat însă de condiţiile create. Maşina nu a fost încuiată, aşa că nu le-a fost greu să o golească de toate valizele, cu excepţia celei cu documente.

Viviane Reding a participat luni la Londra la o despatere pe teme europene, alături de ministrul britanic pentru afaceri europene, David Lidington.

Oficialul european a criticat autorităţile britanice pentru că folosesc emoţii, nu fapte concrete în dezbaterile despre Uniunea Europeană. Vorbind despre imigraţie, ea a criticat şi presa britanică pentru dezinformările publicate. Muncitorii imigranţi sunt mai conştiincioşi decât cei britanici, susţine Viviane Reding, iar Regatului Unit nu i se va permite să pune bariere liberei circulaţii a forţei de muncă.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: