sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 februarie, 2016

vera jourovaComisarul european pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Věra Jourová (foto), se întâlneşte luni la Bucureşti cu prim-ministrul Dacian Cioloş, cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună, cu ministrul Muncii, Claudia-Ana Costea, precum şi cu membri ai Parlamentului.

Ministrul Raluca Prună a spus, în conferinţa de presă susţinută după întâlnirea cu  comisarul european pentru justiţie Vera Jourova că Mecanismul de Cooperare şi Verificare este “prioritate zero” pentru Guvernul României.

“Lucrăm astfel încât să putem dovedi că societatea românescă este una matură şi că sistemul judiciar este unul profesionist. România este pregătită să-şi asume propria evaluare, prin instrumentele proprii, cum ar fi strategia naţională anticorupţie”, a declarat Raluca Prună.


”Reuniunile se vor concentra asupra mai multor teme, printre care se numără progresul înregistrat de România în reformarea sistemului judiciar, contribuţia justiţiei la priorităţile comisiei Juncker, cum ar fi Piaţa Unică Digitală şi Agenda Europeană privind Securitatea, precum şi acţiunile prioritare în ce priveşte egalitatea de gen”, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au discutat despre cooperarea cu Comisia Europeană în domeniul justiției, lupta împotriva corupției, ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, dar și despre politica de protecție a consumatorilor, egalitatea de gen, incluziunea socială a romilor și propunerea constituirii la nivelul Uniunii Europene a funcției de procuror general european”, informează un comunicat al Executivului emis după întâlnirea premierului cu comisarul european.

De asemenea, comisarul Věra Jourová se va întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cu membri ai comisiilor juridice şi pentru afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi va participa la o masă rotundă cu organizaţii neguvernamentale active în domeniul politicilor privind integrarea romilor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: