Codrin Ștefănescu, portret de intelectual în propaganda Rusiei - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Codrin Ștefănescu, portret de intelectual în propaganda Rusiei

29 octombrie, 2017

Grup de intelectuali PSD la Înalta Curte de Casație și Justiție

Chiar dacă a oripilat opinia publică din România prin faptul că s-a întreţinut cu interlopii pe holurile ICCJ, Codrin Ştefănescu nu duce lipsă de lăudători.

Potrivit B1 TV, secretarul general al PSD este prezentat elogios pe varianta în română a site-ului Sputnik, unul dintre portalurile de propagandă rusească în România.

Sputnik.md, publicaţie online parte a mecanismului de propagandă a Kremlinului, face un scurt portret de „intelectual” lui Codrin Ştefănescu, ajuns secretar general al PSD după o lungă ”ucenicie” în PRM, unde a activat în umbra altor fini intelectuali.


Sputnik îl descrie astfel pe secretarul general PSD: „Pe lângă cunoscutele sale ieșiri publice din politică, caracterizate prin aplomb și vehemență, Codrin Ștefănescu are o pasiune veche – arta și cunoașterea ocultă. De altfel, Codrin este unul dintre cei mai importanți colecționari de manuscrise și carte rară din România”.

Totodată, social-democratul este prezentat drept fin cunoscător al lucrărilor antice sau medievale: „Codrin a vorbit de lucrările lui Plinius, sau ale medievalilor Athanasius Kircher și John Dee”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Secretarul general PSD s-a făcut remarcat de mai multe ori în sens negativ prin diverse declaraţii sau prin comportamentul agresiv, de multe ori suburban, manifestat în platourile televiziunilor unde este invitat.

Ultimul scandal în care Ştefănescu a ajuns în atenţia publică s-a produs în urmă cu 10 zile, când s-a întreţinut cu interlopii care l-au escortat pe Liviu Dragnea la ieşirea de la ICCJ, după ce preşedintele PSD fusese apostrofat de contestatari cu câteva ore înainte.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr